LISTA WiFi4EU: Peste 200 de localități din România primesc bani UE pentru instalarea unor puncte de acces gratuit la internet wireless

LISTA WiFi4EU: Peste 200 de localități din România primesc bani UE pentru instalarea unor puncte de acces gratuit la internet wireless
scris 9 dec 2018

Peste 200 de localități din România, printre care București, Timișoara și Brașov, vor primi fonduri europene în valoare totală de 3,36 milioane de euro pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless în cadrul programului WiFi4EU.

Dintre cele aproape 900 de localități românești care s-au înscris la prima etapă a programului european, organizată la începutul lunii noiembrie, au fost selectate 224 de localități.

Printre acestea se află municipiile București, Timișoara, Brașov și Galați, dar și localități cu o populație restrânsă, precum Coșereni (Ialomița), Luncavița (Tulcea) sau Fântânele (Prahova). Lista completă cu localitățile românești selectate poate fi consultată aici.

Comisar pentru piața digitală: UE ar trebui să fie îngrijorată în privința Huawei CITEȘTE ȘI Comisar pentru piața digitală: UE ar trebui să fie îngrijorată în privința Huawei

Lansat în prima parte a acestui an, programul WiFi4EU prevede acordarea de bonuri valorice a câte 15.000 de euro pentru localitățile care se angajează să ofere publicului acces gratuit la internet wireless.

Bugetul pentru prima rundă de cereri a fost stabilit la 42 milioane de euro, fiind selectate în total 2.800 de localități europene.

Cele 224 de localități românești aflate pe lista câștigătorilor din această etapă vor primi fonduri totale de 3,36 milioane de euro.

Până în 2020, sunt puse la dispoziție 120 de milioane euro din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul furnizării de servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda.

Pentru localitățile care nu au primit bonuri după prima rundă vor mai exista încă trei oportunități de depunere a cererilor de finanțare în cadrul WiFi4EU, următoarea rundă fiind așteptată la începutul anului viitor.

Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite și fără publicitate pentru o perioadă de cel puțin 3 ani și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea este acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

viewscnt
Afla mai multe despre
wifi4eu
castigatori
localitati selectate
internet wireless gratuit
fonduri ue
puncte acces