Lupta dintre Apple și dezvoltatorul jocului Fortnite, în nouă fază: Contul din App Store al Epic Games a fost suspendat

Lupta dintre Apple și dezvoltatorul jocului Fortnite, în nouă fază: Contul din App Store al Epic Games a fost suspendat
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2020

Apple a anunțat vineri că a suspendat contul din App Store al Epic Games, dezvoltatorul jocului Fortnite, decizie care a urmat unui ordin temporar de restricție de luni, prin care un judecător a decis că Apple poate bloca Fortnite dar nu și contul de dezvoltator al Epic, relatează CNBC, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu toate acestea, Apple a anunțat că a închis contul Epic care nu include Unreal Engine, care este utilizat de dezvoltatorii terți pentru a produce jocuri 3D, măsură care respectă ordinul judecătorului.

″Suntem dezamăgiți că am fost nevoiți să reziliem contul Epic Games din App Store. Am lucrat cu echipa Epic Games timp de mulți ani la lansările lor. Instanța a recomandat ca Epic să respecte regulile App Store în timp ce cazul lor este analizat, recomandări pe care le-au urmat în ultimul deceniu până când au creat această situație. Epic a refuzat. În schimb, ei au actualizat în mod repetat Fortnite, încălcând regulile App Store. Acest lucru nu este corect pentru toți ceilalți dezvoltatori din App Store și pune clienții în mijlocul luptei lor. Sperăm să putem lucra din nou împreună în viitor, dar, din păcate, astăzi nu este posibil.”

Piața smartphone-urilor mai pierde 20 de procente CITEȘTE ȘI Piața smartphone-urilor mai pierde 20 de procente

Un purtător de cuvânt al Epic Games a făcut referire la o postare pe blog cu comentarii anterioare, potrivit cărora: ”Apple cere ca Epic să readucă Fortnite la utilizarea exclusivă a plăților Apple. Propunerea lor este o invitație pentru Epic de a intra în colaborare cu Apple pentru a-și menține monopolul asupra plăților in-app pe iOS, suprimând concurența pieței libere și umflând prețurile. În principiu, nu vom participa la acest sistem. "

Bătălia dintre Apple și Epic Games a început după ce Epic a inclus o nouă opțiune de cumpărare directă în Fortnite, care a evitat comisionul de 30% din achizițiile prin intermediul aplicației, care ar fi trebuit să revină Apple. Apple a scos aplicația din App Store în aceeași zi și, la scurt timp, Epic Games a intentat un proces.

Apple a declarat că a dat Epic Games un termen de 14 zile pentru a actualiza Fortnite astfel încât să respecte regulile magazinului săi de aplicații, avertizând că în cz contrar va suspenda contul Epic Games. Apple a spus că aceasta este o practică standard pentru toți dezvoltatorii.

Suspendarea înseamnă că Epic Games nu mai poate trimite jocuri sau actualizări la jocuri, cum ar fi Fortnite, pentru publicare în magazinele de aplicații iOS și Mac. În timp ce utilizatorii care au deja instalat jocul îl pot juca în continuare, acetia nu vor mai primi actualizări. Jucătorii nu mai pot cumpăra nici conținut în cadrul jocului. De asemenea, utilziatorii nu pot juca noul sezon al Fortnite, lansat recent.

viewscnt
Afla mai multe despre
fortnite
apple
app store
epic games