Comunicatul în care Academia Română își exprima îngrijorarea față de implementarea tehnologiei 5G, înlăturat de pe site-ul instituției. Decizia a aparținut conducerii

Comunicatul în care Academia Română își exprima îngrijorarea față de implementarea tehnologiei 5G, înlăturat de pe site-ul instituției. Decizia a aparținut conducerii
scris 28 aug 2020

Comunicatul în care Academia Română își exprima îngrijorarea față de implementarea tehnologiei 5G în România, a fost înlăturat de pe site-ul instituției, decizie care nu a aparținut Biroului de Comunicare, ci conducerii, a explicat un reprezentant. Contactat telefonic de News.ro, președintele forului, istoricul Ioan Aurel Pop, a transmis că nu poate vorbi, apoi a revenit și a spus că biroul prezidiului va formula un punct de vedere la 1 septembrie.

Academia Română a transmis joi că este preocupată cu privire la consecințele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătății publice și consideră că aceasta este o temă de maxim interes în contextul în care România analizează aprobarea strategiei de implementare a rețelei 5G la nivel național.

Forul a avertizat că implementarea tehnologiei 5G fără o evaluare concretă a riscurilor și vulnerabilităților poate avea grave consecințe asupra sănătății populației și poate genera prejudicii sensibil mai mari decât avantajele și a cerut o analiză științifică responsabilă.

Consiliul Concurenței a publicat o listă neagră cu 35 de firme care au trucat licitațiile publice în ultimii trei ani. Siveco, Energobit, Electrica sau Electromagnetica - printre numele cele mai cunoscute CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a publicat o listă neagră cu 35 de firme care au trucat licitațiile publice în ultimii trei ani. Siveco, Energobit, Electrica sau Electromagnetica - printre numele cele mai cunoscute

Comunicatul emis joi de Academie a stârnit o controversă în mediul online, iar vineri el nu se mai răgăsește pe site-ul instituției.

„Decizia trebuie discutată cu domnul președinte. Noi avem un alt site în lucru”, a răspuns News.ro un reprezentant al departamentului de comunicare.

Ioan Aurel Pop a transmis, inițial, că nu poate vorbi. „Va formula Biroul Prezidiului un punct de vedere în 1 septembrie. Nu am acum vreun comentariu”, a revenit el într-un mesaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
academia romana
sanatate
comunicat
ioan aurel pop