Mai multe companii europene acuză Google că nu se conformează deciziei UE privind concurența neloială

Mai multe companii europene acuză Google că nu se conformează deciziei UE privind concurența neloială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 nov 2018

Google este acuzat că nu face suficient pentru a pune în practică decizia Comisiei Europene în urma căreia a primit cea mai mare amendă din istoria Uniunii Europene pentru politici neconcurențiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

14 dintre cele mai mari servicii de comparare a prețurilor din Europa au trimis o scrisoare deschisă comisarului Uniunii Europene privind competiția, Margrethe Vestager, în care se plâng că schimbările făcute de Google în urma amenzii din 2017 nu aduc nicio îmbunătățire.

Google a modificat comportamentul funcției de căutare a produselor, după decizia de anul trecut a Comisiei Europene, funcție care înainte afișa doar rezultate propriului serviciu de cumpărături online.

În urma modificării, concurența poate licita pentru spațiile libere. Cele 14 firme susțin că este incorect ca ele să plătească din profituri pentru a apărea în acele spații, în vreme ce Google nu face decât să mute bani dintr-o filială proprie într-alta, fără să suporte un cost real.

Google va adopta noi politici în UE pentru publicitatea electorală, înaintea alegerilor europene CITEȘTE ȘI Google va adopta noi politici în UE pentru publicitatea electorală, înaintea alegerilor europene

În scrisoare se mai arată că licitația nu are sens, câtă vreme Google este în continuare cel care atrage un procent covârșitor din profituri și că cel mai mult au de pierdut cumpărătorii.

Semnatarii scrisorii cer comisarului să impună Google găsirea altei soluții, care să fie într-adevăr corecte.

Google a făcut apel la decizia UE din iunie 2017 prin care a fost amendat cu 2,42 miliarde de euro și susține totodată că s-a conformat deja acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ue
amenda
concurenta
shopping