Marea Britanie nu renunță la taxa pentru giganții Internetului în pofida avertismentelor venite din partea SUA

Marea Britanie nu renunță la taxa pentru giganții Internetului în pofida avertismentelor venite din partea SUA
scris 22 ian 2020

Marea Britanie își menține intenția de a introduce o taxa pentru marile companii din sectorul digital, o măsură care ar urma să intre în vigoare în luna aprilie, a declarat miercuri la Davos ministrul britanic de Finanțe, Sajid Javid în pofida avertismentelor cu represaliile venite de la omologul american, Steven Mnuchin, informează AFP.

Mai multe stat europene analizează posibilitatea introducerii unor taxe speciale care să vizeze motoarele de căutare online, platformele de social media și cele de vânzări online, ceea ce a generat critici din partea Washingtonului care susține că astfel de taxe vizează în mod incorect firmele americane, scrie Agerpres.

Telefonul lui Jeff Bezos a fost “spart” printr-un mesaj trimis pe WhatsApp de pe telefonul prințului Arabiei Saudite CITEȘTE ȘI Telefonul lui Jeff Bezos a fost “spart” printr-un mesaj trimis pe WhatsApp de pe telefonul prințului Arabiei Saudite

"Intenționăm să punem în practică taxa noastră pentru serviciile digitale în luna aprilie. Este o taxă proporționată și este concepută în mod deliberat ca o taxă temporară astfel că o vom elimina imediat ce se va ajunge la o soluție internațională", a declarat Sajid Javid la un panel organizat cu ocazia Fondului Economic Mondial (WEF) de la Davos.

În replică, Steven Mnuchin, prezent la același panel, a spus că o astfel de măsură din partea Marii Britanii va declanșa o ripostă din partea Washingtonului via introducerea de tarife vamale

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marea britanie
internet
taxe