Apple a renunțat la planurile de a permite utilizatorilor de iPhone-uri să cripteze integral backup-urile dispozitivelor, la reclamația FBI

Apple a renunțat la planurile de a permite utilizatorilor de iPhone-uri să cripteze integral backup-urile dispozitivelor, la reclamația FBI
scris 22 ian 2020

Apple a renunțat, acum doi ani, la planurile de a permite utilizatorilor de iPhone-uri să își cripteze integral backup-urile dispozitivelor lor în serviciul iCloud a companiei, în urma unei plângeri a FBI că măsura ar afecta investigațiile, au declarat șase surse apropiate situației, transmite Reuters.

Decizia de acum doi ani a Apple nu a fost făcută publică și arată măsura în care Apple a dorit să ajute autoritățile americane de aplicare a legii și agențiile de informații, chiar dacă adoptă o poziție fermă în disputele legale cu guvernul, prezentându-se drept o apărătoare a datelor și informațiilor clienților, scrie News.ro.

Conflictul de lungă durată între investigatorii îngrijorați de securitate și companiile care doresc să protejeze confidențialitatea datelor utilizatorilor a revenit în centrul atenției publice săptămâna trecută, când procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a cerut public Apple, fapt neobișnuit, să deblocheze două iPhone-uri utilizate de ofițerul de aviație saudit care a împușcat mortal trei americani la baa navală Pensacola, luna trecută.

Șeful Alphabet susține propunerea UE pentru interzicerea temporară a tehnologiei de recunoaștere facială CITEȘTE ȘI Șeful Alphabet susține propunerea UE pentru interzicerea temporară a tehnologiei de recunoaștere facială

Președintele american Donald Trump a intervenit și el în acest caz, acuzând Apple pe Twitter că refuză să deblocheze telefoanele folosite de ”ucigași, traficanți de droguri și alți infractori violenți”.

Senatorii republicani și democrați au avut un ton similar în timpul unei audieri din decembrie, avertizând că vor adopta o legislație împotriva criptării totale, referindu-se la dovezi nerecuperabile legate de infracțiuni împotriva copiilor.

De fapt, Apple a predat backup-urile din iCloud ale datelor de pe iPhone-urile din cazul Pensacola și a respins caracterizarea că ”nu a oferit o asistență substanțială”.

În spatele scenei, Apple a oferit FBI ajutor, care nu are legătură cu anumite probe specifice.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze modul în care compania gestionează problema criptării sau orice discuții avute cu FBI.

Oficialii FBI nu au răspuns solicitărilor de comentarii sau orice discuții avute cu Apple.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone