Marea Britanie va amenda companiile de tehnologie care nu elimină conținutul care încurajează persoanele să își facă rău

Marea Britanie va amenda companiile de tehnologie care nu elimină conținutul care încurajează persoanele să își facă rău
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2022

Guvernul Marii Britanii intenționează să facă ilegală încurajarea online a persoanelor să-și facă rău și va amenda companiile de social media care nu reușesc să elimine astfel de materiale, ca parte a unei actualizări a legislației care reglementează comportamentul online, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Promovarea sinuciderii este deja ilegală, dar Ministerul britanic al sectorului digital, culturii, mass-media și sportului a declarat într-un comunicat că acum dorește să solicite firmelor de social media să blocheze o gamă mai largă de conținut, scrie News.ro.

Meniul Start din Windows 11 va recomanda site-uri web CITEȘTE ȘI Meniul Start din Windows 11 va recomanda site-uri web

”Firmele care operează rețele de socializare nu mai pot rămâne tăcuțe... și se vor confrunta cu amenzi dacă permit ca acest comportament abuziv și distructiv să continue pe platformele lor, în conformitate cu legile noastre”, a spus secretarul pentru sectorul digital, Michelle Donelan.

Guvernul conservator a spus că propunerile vizează blocarea imaginilor și videoclipurilor similare cu cele vizionate de Molly Russell, o tânără de 14 ani a cărei moarte în 2017 a stârnit o îngrijorare continuă a publicului.

În septembrie, medicul legist care a investigat moartea ei a decis că platformele de socializare i-au furnizat conținut care ”a prezentat actele de autovătămare ale tinerilor ca pe ceva romantic”.

Conform propunerilor, companiile de social media vor trebui să elimine și să limiteze expunerea utilizatorilor la materiale care încurajează în mod deliberat oamenii să își facă rău.

Săptămâna trecută, guvernul a declarat că noua legislație va interzice, de asemenea, distribuirea de imagini cu caracter sexual explicit care au fost manipulate pentru a părea că prezintă pe cineva care nu a consimțit să apară în ele.

Detaliile complete despre cele mai recente propuneri - inclusiv pedepsele penale cu care se vor confrunta persoanele care promovează autovătămarea și amenzile care vor fi aplicate companiilor - vor veni luna viitoare, când modificările legislative vor fi supuse Parlamentului.

Legislația mai largă care încorporează astfel de sancțiuni, cunoscută sub numele de Legea privind siguranța online, a trecut lent prin Parlament, de la primul proiect din mai 2021.

Versiunile anterioare au încercat să interzică materialele ”legale, dar dăunătoare” online, atragând critici din partea companiilor de tehnologie și a militanților pentru libertatea de exprimare, care au spus că definiția este prea vagă și ar putea fi folosită pentru a criminaliza în mod arbitrar comportamentul altfel legal.

Cu toate acestea, proiectul de lege a fost susținut puternic de organizațiile caritabile pentru copii și de sănătate mintală și de persoanele care încearcă să limiteze abuzurile rasiste și sexiste online.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
retele sociale