Mark Zuckerberg anunță un „viitor extraordinar” pentru omenire în 5-10 ani mulțumită realității virtuale și augmentate

Mark Zuckerberg anunță un „viitor extraordinar” pentru omenire în 5-10 ani mulțumită realității virtuale și augmentate
scris 18 iun 2021

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg afirmă că realitatea augmentată și realitatea virtuală se dezvoltă într-un ritm mai rapid decât era anticipat și că este ferm convins că o nouă lume de aplicații și servicii este pe cale să se deschidă odată cu aceste tehnologii, informează AFP și Agerpres.

„Acest lucru a prins viteză puțin mai rapid decât anticipasem chiar și noi”, a declarat Mark Zuckerberg, care a fost intervievat în direct prin videoconferință de Maurice Lévy, cofondatorul acestui eveniment parizian consacrat start-up-urilor și inovației, scrie Agerpres.

FOTO Mega Image, amendă de 10.000 lei după apariția unor imagini cu șobolani printre produsele alimentare. Explicațiile companiei CITEȘTE ȘI FOTO Mega Image, amendă de 10.000 lei după apariția unor imagini cu șobolani printre produsele alimentare. Explicațiile companiei

Facebook, care a lansat recent pe piață noii săi ochelari de realitate virtuală Oculus Quest 2, are în prezent 10.000 de angajați care lucrează în domeniul realității virtuale și al realității augmentate, a explicat Mark Zuckerberg.

„Investim miliarde și miliarde și miliarde de dolari” în aceste tehnologii, pentru a construi un „viitor extraordinar în următorii 5-10 ani”, a precizat CEO-ul Facebook.

Aplicațiile pentru ochelarii de realitate virtuală precum Oculus și alte produse concurente „au început să părăsească” jocurile video, primul domeniu în care s-au dezvoltat, a precizat Zuckerberg.

Tranzacție surpriză: Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, a intrat cu 500.000 de euro în afacerea cu clătite Maison de Crepes, preluând 49% din acțiuni. Sunt pregătite 30 de noi restaurante, toate în franciză CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, a intrat cu 500.000 de euro în afacerea cu clătite Maison de Crepes, preluând 49% din acțiuni. Sunt pregătite 30 de noi restaurante, toate în franciză

Acesta a oferit drept exemplu aplicațiile pentru antrenamente sportive: „vă faceți abonament, vă puneți ochelarii și vă regăsiți într-un mediu incredibil pentru a urma un curs de box sau de dans cu un profesor”.

Mark Zuckerberg a descris totodată viziunea sa referitoare la „un meta-univers”, un univers virtual unde este de acum posibil să cumperi bunuri virtuale.

„Faceți acest experiment de gândire, gândiți-vă la toate lucrurile din viața voastră care nu au de fapt nevoie să fie fizice și care ar putea fi înlocuite de o hologramă într-o lume în care purtați ochelari inteligenți”, a explicat fondatorul Facebook.

„Televiziunile nu vor mai avea nevoie de o existență fizică, ar putea fi doar o aplicație” care, prin intermediul acestor ochelari „proiectează pe un perete” imagini „pe care le puteți vedea împreună cu prietenii voștri”, a continuat el.

„Decât să fie nevoie de crearea unei televiziuni sau a tot felul de alte obiecte fizice complexe, care necesită fabricare și materii prime, orice copil sau programator din lume va putea face acest lucru cu un set de unelte de concepție 3D și cu ajutorul unui cod, după care va putea să le vândă în lumea întreagă, fără să-și facă griji pentru logistică sau livrare”, a mai explicat acesta.

Pentru Facebook, realitatea augmentată sau virtuală nu este „doar un mijloc pentru a crea o nouă experiență formidabilă, ci și pentru a iniția un val economic care are putea crea oportunități pentru oamenii din lumea întreagă”, a adăugat el.

„Este un lucru pe care îl vom vedea demarat în următorii 5 sau 10 ani”, a completat acesta.

Zuckerberg a făcut comentariile în cadrul salonului tehnologic Vivatech de la Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook