Mark Zuckerberg face apel la adoptarea unor noi reglementări globale în domeniul internetului

Mark Zuckerberg face apel la adoptarea unor noi reglementări globale în domeniul internetului
scris 1 apr 2019

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, cere autorităților de reglementare să joace ”un rol mai activ” în stabilirea regulilor care guvernează internetul, pe fondul eforturilor de a dezamorsa criticile la care este supusă cea mai mare rețea de socializare la nivel mondial, transmite Reuters.

Zuckerberg, a cărui companie este criticată pentru că nu reușește să gestioneze conținutul în mod adecvat și să protejeze confidențialitatea datelor utilizatorilor, a scris sâmbătă într-un articol în publicația Washington Post că ”o abordare standardizată referitoare la eliminarea conținutului ar contribui la responsabilizarea companiilor de internet”, scrie News.ro.

Primăria Capitalei vrea să facă orașul \ CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei vrea să facă orașul "smart". Patru aplicații mobile, lansate în testare. Bucureștenii,chemați să contribuie la optimizarea lor

”Prin actualizarea regulilor internetului, putem păstra cea ce are mai bun – libertatea de exprimare a oamenilor și capacitatea antereprenorilor de a construi lucruri noi – protejând în același timp societatea de pericole mai mari”, a scris Zuckerberg.

Comentariile lui Zuckerberg au urmat unui articol publicat de Washington Post potrivit căruia guvernul american și Facebook negociază un acord referitor la o amendă de ordinul mai multor miliarde de dolari, legată de lacunele companiei în ceea ce privește protejarea confidențialității informațiilor utilizatorilor.

Zuckerberg a mai cerut noi reguli referitoare la publicitatea politică online, ”care să reflecte realitatea pericolelor” cu care se confruntă companiile de media socială.

Agențiile de securitate și de aplicare a legii din Statele Unite afirmă că trolii de internet dn Rusia au ajutat la răspânirea de conținut cu rol de dezbinare și dezinformare pe Facebook, înaintea alegerilor prezidențiale americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
internet
reglementare