Meta ar putea licenția tehnologii de realitate augmentată de la Magic Leap

Meta ar putea licenția tehnologii de realitate augmentată de la Magic Leap
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mai 2023

Două companii americane, Magic Leap și gigantul Meta, ar putea realiza un parteneriat prin care tehnologiile de AR ale primeia să poată fi folosite de gigantul american condus de Mark Zuckerberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Meta vrea să licențieze tehnologii de AR de la Magic Leap, susțin surse anonime citate de Financial Times, care spun că cele două companii se află în pline negocieri.

Subiectul principal al negocierilor ar fi licențierea tehnologiilor Magic Leap de către Meta, însă, contractul dintre cele două părți ar putea include și o componentă de manufacturare.

App Store găzduiește peste 1,7 milioane de aplicații CITEȘTE ȘI App Store găzduiește peste 1,7 milioane de aplicații

În urma parteneriatului, care, cel mai probabil, va fi semnat pe mai mulți ani, Magic Leap va ajuta Meta cu producerea căștilor de realitate augmentată.

Niciuna din cele două părți nu a comentat informațiile din Financial Times, însă, Magic Leap a recunoscut că multe companii mari sunt interesate să-i folosească tehnologiile.

Șeful Meta Mark Zuckerberg este presat de investitori să arate ceva concret după toți anii în care a băgat bani în metavers. Gigantul american cheltuiește anual în jur de 10 miliarde de dolari cu acest proiect.

Piața căștilor de AR, VR și MR este pe cale să primească un nou jucător important. Peste doar câteva săptămâni, Apple este așteptată să-și prezinte prima cască de realitate mixtă.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
realitate augmentată
magic leap