Meta introduce noi schimbări pentru mesajele pe Facebook și Messenger

Meta introduce noi schimbări pentru mesajele pe Facebook și Messenger
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Compania Meta Platforms Inc. a anunțat că a început implementarea criptării end-to-end pentru toate conversațiile și apelurile personale realizate pe Messenger și Facebook, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Funcția de criptare end-to-end va fi disponibilă pentru utilizare imediat, a declarat gigantul social media, însă este posibil să dureze ceva timp până când toate conturile Messenger vor fi actualizate cu această criptare end-to-end implicită, scrie Agerpres.

Guvernele urmăresc utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor CITEȘTE ȘI Guvernele urmăresc utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor

Anterior, Messenger lăsa la opțiunea utilizatorilor activarea criptării end-to-end, care permite citirea unui mesaj doar de expeditor și de destinatarii acestuia, însă odată cu această modificare mesajele vor fi criptate în mod implicit, a precizat Meta.

Meta, a cărei platformă WhatsApp criptează deja mesajele, a declarat că această măsură poate contribui la menținerea siguranței utilizatorilor în fața hackerilor, șarlatanilor și a altor infractori.

Criptarea end-to-end a reprezentat un subiect de dispută între companii și guverne. În septembrie, Guvernul britanic a solicitat Meta să nu implementeze criptarea pe Instagram și Facebook Messenger fără măsuri de siguranță în vederea protejării copiilor de abuzurile sexuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook