Meta Platforms intenționează să lanseze o nouă versiune a modelului său de AI Llama 3

Meta Platforms intenționează să lanseze o nouă versiune a modelului său de AI Llama 3
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

Meta Platforms intenționează să lanseze cea mai nouă versiune a modelului său de limbaj mare de inteligență artificială Llama 3 în iulie, care ar oferi răspunsuri mai bune la întrebările controversate puse de utilizatori, a relatat The Information, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cercetătorii Meta încearcă ”să relaxeze” modelul, astfel încât să poată oferi cel puțin context unei interogări pe care o consideră controversată, scrie News.ro.

CEO-ul Google a transmis angajaților că greșelile serviciului de inteligență artificială Gemeni sunt ”inacceptabile” CITEȘTE ȘI CEO-ul Google a transmis angajaților că greșelile serviciului de inteligență artificială Gemeni sunt ”inacceptabile”

Efortul, care ar spori utilitatea noului LLM al Meta, vine în timp ce rivalul a întrerupt funcția de generare a imaginilor din Gemini AI după ce a produs imagini istorice care uneori erau inexacte.

Llama 2 al Meta, care alimentează roboții de chat pe platformele sale de socializare, refuză să răspundă la întrebări mai puțin controversate, cum ar fi cum să faci o glumă unui prieten, cum să câștigi un război sau să ucizi un motor de mașină, conform testelor publicației.

Llama 3, totuși, ar fi capabil să înțeleagă întrebări precum ”cum să omorâți motorul unui vehicul”, ceea ce înseamnă cum să-l opriți, mai degrabă decât să-i curmi viața, potrivit articolului, care a citat mai multe surse.

De asemenea, Meta intenționează să numească pe cineva intern în săptămânile următoare care să supravegheze antrenamentul privind tonul și siguranța, ca parte a eforturilor sale de a face răspunsurile modelului mai nuanțate, potrivit raportului.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
llama 3