Metaminds vrea să aducă la Registrul Comerțului o platformă integrată de gestionare a fluxului de documente. Buget - aproape 74 milioane lei

IT&C   
Metaminds vrea să aducă la Registrul Comerțului o platformă integrată de gestionare a fluxului de documente. Buget - aproape 74 milioane lei

Metaminds a depus singura ofertă lîn cadrul unei licitații a Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) pentru infrastructură hardware, software și de comunicații și upgrade tehnologic, contract estimat la 73,76 milioane de lei, fără TVA, pentru 12 luni.

"Prin această achiziție, ONRC urmărește să implementeze o platformă integrată de gestionare a fluxului de documente, ce asigură digitizarea documentelor pe format hârtie cu captarea de metadate, a documentelor și informațiilor în format electronic, stocarea în format digital și managementul acestora, distribuire și acces securizat la documente pe bază de permisiuni predefinite, online și offline, crearea de fluxuri de lucru personalizate cu documentele (editare, validare, aprobare, versionări) și automatizarea acestora, implementarea de politici de retenție a documentelor și a confidențialității datelor conform legislației în vigoare, analiza și raportarea informațiilor extrase din documente, diminuarea costurilor asociate cu crearea, gestionarea și depozitarea arhivelor fizice.

Urmărește-ne și pe Google News

Această platformă se va folosi atât în relația cu cetățenii, cât și în cadrul fluxurilor interne de lucru ale angajaților", scrie în caietul de sarcini al licitației.

Anual, aproximativ 42 milioane de pagini de documente sunt manipulate în cadrul ONRC.

Chirițoiu: Telekom de doi ani tot se grăbește să vândă și cred că în curând îi va reuși; important e să luăm și o decizie bună CITEȘTE ȘI Chirițoiu: Telekom de doi ani tot se grăbește să vândă și cred că în curând îi va reuși; important e să luăm și o decizie bună

"Dintre acestea, aproximativ 25% intră în scopul prezentei achiziții, fiind dovedită necesitatea de a avea echipamente de scanare și stocare pentru conversia informației în format digital și pentru utilizarea documentelor electronice, de a scana și OCR-iza din arhivele fizice documentele vechi pentru asigurarea disponibilitații acestora în mediile digitale, precum și necesitatea de a tipări în continuare documente, pentru a realiza tranziția la digital.,

Precizăm că, nevoia scanării și OCR-izării documentelor este impusă de prevederile articol 8 din Legea nr. 265/2022 (...) Ca urmare, desfășurarea activității ONRC depinde direct de capacitatea de eliberare a documentelor către public și către celelalte instituții ale administrației publice, iar echipamentele aflate în proprietatea ONRC au o vechime accentuată și fac față din ce în ce mai greu cerințelor, la costuri de întreținere din ce în ce mai mari", mai scrie în document.

Prin prezenta achiziție, ONRC anticipează creșterea eficienței în ceea ce privește captarea și procesarea de informații, precum și producția controlată de documente, respectiv servicii oferite rapid și calitativ beneficiarilor instituției, în speță mediului de afaceri, cetățenilor și instituțiilor publice.

"Astfel, toate entitățile a căror dezvoltare (cu impact direct în angajarea și stabilizarea forței de muncă, lichidităților, fluxurilor de capital, etc.) este condiționată de interacțiunea cu ONRC vor fi deservite cu maximul posibil de celeritate și de calitate a serviciilor instituției, creându-se astfel premisele stimulării productivității și competitivității.

Căldură record în Grecia, înainte de un episod de ninsoare și îngheț CITEȘTE ȘI Căldură record în Grecia, înainte de un episod de ninsoare și îngheț

Realizarea upgrade-ului tehnologic va aduce economii financiare semnificative, atât prin reducerea consumului de energie, cât și prin eliminarea timpilor pierduți și reducerea consumului de hârtie și va avea impact asupra activității ONRC, în special din prisma digitalizării proceselor interne și a modului de furnizare al serviciilor către cetățeni, - asigurând tranziția spre o digitalizare completă în viitor", se arată în document.

Metaminds este un integrator de soluții de securitate cibernetică și a consemnat în 2023 un business de 242,99 milioane de lei, de la 178,6 milioane de lei față de 2022. Profitul net a coborât la 7,39 milioane de lei, de la 8,45 milioane de lei în 2022.

Compania a fost înființată în anul 2015 și desfășoară activități de comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software- ului (cod CAEN 4651), fiind controlată de Servicebridge Partners - 48%, Metacapital Holding - 30,32%, Andrei Cruceru - 17,28% și Giorgia Bordușanu - 4,4%, potrivit datelor termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
metaminds
oferta
onrc
licitatie