Micron va investi peste 600 de milioane de dolari în China

Micron va investi peste 600 de milioane de dolari în China

Sursa foto: Rdboes | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2023

Deși i-au fost restricționate vânzările de cipuri către operatorii de infrastructură, Micron pregătește o nouă investiție în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorul american de cipuri de memorie Micron a declarat că este dedicat afacerilor din China și că va investi 4,3 miliarde de yuani (603 milioane de dolari) în următorii câțiva ani într-o fabrica de asamblare a cipurilor din orașul chinezesc Xian, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Compania a fost vizată de autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China, care luna trecută a declarat că Micron, cel mai mare producător de cipuri de memorie din Statele Unite, nu a trecut o evaluare a securității rețelei și că va bloca operatorii de infrastructură cheie să cumpere de la companie.

YouTube relaxează condițiile de monetizare pentru creatorii de conținut CITEȘTE ȘI YouTube relaxează condițiile de monetizare pentru creatorii de conținut

Micron nu a menționat decizia autorităților de reglementare în declarația sa de vineri, postată pe WeChat. ”Acest proiect de investiții demonstrează angajamentul neclintit al Micron față de afacerea și echipa sa din China”, a declarat directorul general Sanjay Mehrotra.

Investiția va include cumpărarea de echipamente de asamblare de la o filială din Xian a companiei Taiwan Powertech Technology, pe care Micron le folosește în fabrică din 2016. Micron va deschide, de asemenea, o nouă linie de producție la fața locului, pentru a fabrica produse DRAM, NAND și SSD destinate dispozitivelor mobile, pentru a consolida capacitățile de asamblare și testare ale fabricii.

VIDEO Record - Un startup abia lansat strânge 113 milioane dolari. În spate sunt ex-angajați Meta și Google, foști colegi de școală, dar și un CEO care a condus Google 16 ani CITEȘTE ȘI VIDEO Record - Un startup abia lansat strânge 113 milioane dolari. În spate sunt ex-angajați Meta și Google, foști colegi de școală, dar și un CEO care a condus Google 16 ani

Powertech a declarat separat că planul ca Micron să cumpere echipamentul face parte din acordul din 2016 dintre firme, astfel încât impactul financiar asupra Powertech ar fi limitat. Micron, Ministerul Comerțului din China și Administrația Cyberspace din China nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Micron nu a dezvăluit valoarea tranzacției, dar a spus că va oferi contracte pentru 1.200 de angajați ai filialei Powertech din Xian și că investiția va crea încă 500 de locuri de muncă. Acest lucru ar aduce forța de muncă Micron în China la peste 4.500 de oameni, a adăugat compania.

Micron a prognozat în mai o reducere a veniturilor, cu un procent scăzut de o singură cifră până la cele mai mari, după interdicția Chinei. O analiză Reuters a peste 100 de licitații publice guvernamentale a constatat că autoritățile chineze reduceau deja achizițiile de cipuri Micron înainte de interdicție.

viewscnt
Afla mai multe despre
micron
cipuri
china