Microsoft a atins un nou record pe bursă. Gigantul își consolidează statutul de cea mai valoroasă companie

Microsoft a atins un nou record pe bursă. Gigantul își consolidează statutul de cea mai valoroasă companie
scris 20 iul 2019

Acțiunile Microsoft au atins maximul istoric după ce compania a raportat rezultat financiare peste așteptări. Gigantul și-a consolidat astfel statutul de cea mai valoroasă companie din lume, având, la finele ședinței de tranzacționare, o capitalizare bursieră de 1,05 trilioane de dolari.

Pe parcursul ședinței de tranzacționare, acțiunile Microsoft au urcat cu până la 3%, la un nou maxim intraday, de 140,67 dolari, și au închis ședința cu un câștig de 0,15% față de joi.

FT: O companie israeliană poate accesa datele din cloud ale utilizatorilor Apple, Google, Microsoft sau Facebook CITEȘTE ȘI FT: O companie israeliană poate accesa datele din cloud ale utilizatorilor Apple, Google, Microsoft sau Facebook

Avansul bursier a fost susținut de rezultatele financiare pozitive. Compania a raportat venituri de 33,7 miliarde de dolari aferente trimestrului încheiat pe 30 iunie (trimestrul 4 fiscal), în creștere cu 12% în ritm anual, peste prognozele din piață. Profitul pe acțiune a fost de 1,37 dolari, și acesta peste estimările analiștilor.

Veniturile din serviciile cloud au urcat cu 19%, platforma Microsoft Azure având un avans de 64% (ritmul de creștere a fost totuși mai mic decât cel raportat trimestrele anterioare..

Săptămâna trecută, Microsoft a semnat un parteneriat, care vizează furnizarea de servicii cloud, cu gigantul american din domeniul telecomunicațiilor AT&T, contract estimat la 2 miliarde de dolari.

În luna aprilie, capitalizarea Microsoft a depășit, pentru prima dată, pragul de 1.000 miliarde de dolari, gigantul din domeniul tehnologic fiind a treia companie americană care a reușit această performanță, după Apple și Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
microsoft rezultate
microsoft cloud
cloud
cea mai valoroasa
apple
amazon