Microsoft atinge, în premieră, o capitalizare de 1 trilion de dolari. A treia companie americană care reușește performanța, după Apple și Amazon

Microsoft atinge, în premieră, o capitalizare de 1 trilion de dolari. A treia companie americană care reușește performanța, după Apple și Amazon
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 apr 2019

Capitalizarea Microsoft a depășit, în premieră, pragul de 1.000 miliarde de dolari în debutul tranzacțiilor de joi, gigantul din domeniul tehnologic devenind a treia companie americană care reușește această performanță, după Apple și Amazon.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunile Microsoft s-au apreciat cu 5% în debutul sesiunii bursiere de astăzi, până la 131,37 dolari/unitate, preț care conferă companiei o valoare de piață de 1.006 miliarde de dolari.

Microsoft este a treia companie americană listată la bursă care atinge capitalizarea de 1 trilion de dolari. Pentru ca recordul să devin oficial, acțiunile Microsoft trebuie să închidă la un preț de cel puțin 130,50 dolari pe unitate.

Deutsche Bank și Commerzbank au renunțat la ideea fuziunii CITEȘTE ȘI Deutsche Bank și Commerzbank au renunțat la ideea fuziunii

Până în prezent, doar Apple a obținut o capitalizare oficială de 1.000 miliarde de dolari, performanță atinsă în august 2018. Amazon a trecut, la rândul ei, de pragul de 1 trilion de dolari în septembrie anul trecut, însă în tranzacțiile intraday, capitalizarea de la închiderea tranzacțiilor situându-se ușor sub acest prag.

La nivel mondial, gigantul petrolier chinez PetroChina a devenit, în 2007, prima companie listată la bursă care a atins capitalizarea de 1 trilion de dolari.

Avansul acțiunilor Microsoft survine pe fondul rezultatelor trimestriale care au depășit estimările analiștilor. Compania americană a raportat venituri de 30,57 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, în creștere cu 14% față de perioada similară a anului trecut, sprijinite de creșterea puternică a diviziei de cloud computing.

În funcție de cotațiile consemnate după primele tranzacții astăzi, Apple are o valoare de piață de 976,38 miliarde dolari, în timp ce capitalizarea Amazon se ridică la 941,87 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
capitalizare
actiuni
record
rezultate financiare
apple
amazon