Microsoft a prezentat „noul Bing”, cu propriul chatbot

Microsoft a prezentat „noul Bing”, cu propriul chatbot
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 feb 2023

În cadrul unui eveniment anunțat și ținut „din scurt”, Microsoft a prezentat o nouă facilitate a propriului motor de căutare, ce integrează acum tehnologia care stă la baza ChatGPT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Este o nouă zi în căutare” și-a început discursul șeful companiei, Satya Nadella, părând sigur că AI-ul va ajuta Microsoft să concureze, în sfârșit, cu Google, care deține 93% din piață pe căutarea web.

Noua facilitate oferită de Bing se numește, simplu, Chat. Aici, cu ajutorul modelului lingvistic GPT-4, finalizat recent de OpenAI, utilizatorii vor primi răspunsuri la întrebările scrise ca în orice aplicație de chat.

Google anunță Bard, un rival pentru ChatGPT CITEȘTE ȘI Google anunță Bard, un rival pentru ChatGPT

În cadrul prezentării, Microsoft a oferit câteva exemple, arătând cum poate răspunde acum Bing la întrebări despre rețete, călătorii și cumpărături printre altele.

Microsoft spune că Bing va oferi răspunsuri chiar mai bune decât ChatGPT, datorită versiunii mai noi de GPT pe care o folosește. În plus, față de ChatGPT, Bing poate răspunde și legat de evenimente recente.

Noul Bing este disponibil în ceea Microsoft numește „desktop limited preview”, o versiune de test pentru a cărei folosire utilizatorii trebuie mai întâi să se înscrie pe o listă de așteptare.

Cum funcționalitatea propriu-zisă încă nu e disponibilă, este evident că Microsoft a grăbit prezentarea oficială, pentru ca nu cumva Google să i-o ia înainte.

Cu aceeași ocazie, Microsoft a prezentat și două funcții din aceeași sferă a AI-ului pe care le va integra în browser-ul Edge. Compose este un asistent pentru scriere, care poate ajuta la compunerea e-mail-urilor sau a postărilor pe platformele sociale, iar Chat poate rezuma documente sau pagini web și răspunde la întrebări legate de conținutul acestora

 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
bing
ai
chatbot