Zoom intră în hora concedierilor - dă afară 15% dintre angajați, CEO-ul își taie aproape tot salariul. "Am făcut greșeli."

Zoom intră în hora concedierilor - dă afară 15% dintre angajați, CEO-ul își taie aproape tot salariul. "Am făcut greșeli."
scris 7 feb 2023

Zoom Video Communications, dezvoltatorul aplicației omonime de videoconferințe intens utilizată în timpul pandemiei, va concedia 15% din forța sa de muncă la nivel global, a anunțat fondatorul și directorul general al companiei americane, Eric Yuan.

Într-un mesaj pe blogul companiei, Yuan a precizat că a triplat forța de muncă a Zoom în timpul pandemiei și că "am făcut greșeli".

"Nu ne-am luat atât de mult timp pe cât ar fi trebuit pentru a ne analiza temeinic echipele sau pentru a evalua dacă ne dezvoltăm în mod sustenabil", potrivit acestuia.

VIDEO OnePlus și-a prezentat prima tabletă CITEȘTE ȘI VIDEO OnePlus și-a prezentat prima tabletă

Yuan a anunțat că reducerile de personal vor afecta aproximativ 1.300 de angajați, reprezentând 15% din forța de muncă la nivel internațional.

De asemenea, Yuan a declarat că își va reduce propriul salariu cu 98% și va renunța la bonusuri în anul fiscal 2023, în timp ce alți directori executivi își vor reduce salariile cu 20% și nu vor primi nici ei bonusuri.

Acțiunile Zoom s-au apreciat cu până la 10% pe bursa de la New York în urma informațiilor.

FOTO Focus Sat își anunță clienții că date personale au fost expuse în urma unor atacuri informatice. Compania a anunțat autoritățile CITEȘTE ȘI FOTO Focus Sat își anunță clienții că date personale au fost expuse în urma unor atacuri informatice. Compania a anunțat autoritățile

Aplicația Zoom de videoconferințe a devenit foarte populară în pandemie, în contextul restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Revenirea angajaților la birou, precum și concurența ridicată au afectat afacerile companiei în ultimul an.

viewscnt
Afla mai multe despre
zoom
concedieri zoom
concedieri tehnologie