Microsoft anunță data de lansare pentru viitoare sa consolă de gaming, iar producătorii de jocuri ar putea crește prețurile

Microsoft anunță data de lansare pentru viitoare sa consolă de gaming, iar producătorii de jocuri ar putea crește prețurile
scris 7 iul 2020

Penultima săptămână a lunii iulie va aduce lansarea oficială a consolei Xbox Series X, în cadrul unui eveniment în care vor fi prezentate și câteva din primele jocuri next-gen.

Xbox Series X, consolă despre care se cunosc deja multe detalii tehnice, va fi prezentată oficial pe 23 iulie.

Noua consolă de jocuri Microsoft va avea un procesor custom  AMD Zen 2 CPU pe 7nm, cu 8 nuclee tactate la 3,8GHz.  Partea video va fi asigurată de o placă custom AMD RDNA 2, cu 3328 de nuclee ce vor rula o frecvență de 1,825GHz.

Huawei trebuie să respecte condiții clare pentru a fi implicată în construcția rețelei 5G din Marea Britanie CITEȘTE ȘI Huawei trebuie să respecte condiții clare pentru a fi implicată în construcția rețelei 5G din Marea Britanie

Microsoft, care a ajuns să dețină 15 studiouri de jocuri pentru Xbox după mai multe achiziții făcute în ultimii ani, va prezenta cu aceeași ocazie și mai multe jocuri pentru noua generație, în frunte cu Halo Infinite.

Dincolo de faptul că, datorită problemelor de distribuție și stocuri pentru componente, noile console ar putea fi semnificativ mai scumpe decât generația anterioară, se pare că și jocurile next-gen se vor scumpi.

Conform unor surse din industrie, prețul titlurilor majore va crește de la 60 la 70 de dolari. Este, însă, prima scumpire a acestor jocuri din 2005 până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xbox
jocuri