Microsoft face experimente cu Windows 11

Microsoft face experimente cu Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 feb 2022

Windows 11 va include un set de funcții experimentale, în stilul celor încercate de Google în produse precum Gmail sau Chrome, prin care compania vrea să testeze cum poate îmbunătăți sistemul de operare destul de neglijat în ultimii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul acesta, Microsoft va începe să experimenteze diverse idei legate de Windows 11, care vor putea fi încercate și evaluate de utilizatorii și dezvoltatorii înscriși în programul Windows Insiders.

Cei de la Microsoft spun că, prin aceste experimente, vor să rafineze experiența oferită de sistemul de operare, încercând să vadă reacția oamenilor înainte ca funcțiile respective să fie finalizate și implementate în versiunea stabilă de Windows.

Google a îndeplinit, abia în februarie 2022, o promisiune făcută în octombrie 2020 CITEȘTE ȘI Google a îndeplinit, abia în februarie 2022, o promisiune făcută în octombrie 2020

Pe de altă parte, inginerii companiei recunosc că unele experimente ar putea să nu se transforme niciodată în funcții care să facă parte din sistemul de operare. Succesul unui experiment va fi evaluat în funcție de interesele companiei și experiența oferită utilizatorilor.

Experimentele vor fi livrate printr-un canal separat de Beta Channel, numit Dev Channel. Dev Channel va fi canalul care va găzdui primul cele mai noi experimente. Acestea vor trece, apoi, prin Beta Channel când vor fi mai aproape de lansarea finală.

Membrii Windows Insiders vor putea alege și schimba canalul folosit. De exemplu, pentru un build mai stabil, care să nu afecteze negativ lucrul de zi cu zi, se poate trece de la Dev Channel la Beta Channel.

Între timp, Microsoft se pregătește de lansarea unui update important, care va aduce unele din funcțiile și aplicații care, în mod normal, ar fi trebuit lansate simultan cu Windows 11. Printre acestea se numără suportul pentru aplicații de Android (în stadiu beta), reparații pentru taskbar și aplicații noi pentru Media Player și Notepad.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11