Microsoft, investigată de Uniunea Europeană pentru posibile practici anticoncurențiale

Microsoft, investigată de Uniunea Europeană pentru posibile practici anticoncurențiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2023

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană au deschis o investigație antitrust care privește gigantul american Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Investigație deschisă de Comisia Europeană este pentru a stabili dacă Microsoft a încălcat normele UE privind concurența prin asocierea aplicației Teams cu alte programe Office, potrivit CNBC.

CONFIRMARE Romgaz analizează oportunitatea preluării Mehedinți Gaz, dar și a altor companii de distribuție CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Romgaz analizează oportunitatea preluării Mehedinți Gaz, dar și a altor companii de distribuție

Investigația antitrust în care este implicată Microsoft este prima de acest tip deschisă de UE împotriva companiei în peste un deceniu, mai arată sursa citată.

Ancheta vine după ce în 2020, Slack Technologies, un startup IT american, a depus o plângere la UE împotriva Microsoft, acuzând compania de practici anticoncurențiale. Startup-ul susține că Microsoft a abuzat de poziția sa dominantă în piață pentru a elimina concurența, încălcând, astfel, legislația UE din domeniu, arată StartUp Cafe.

„Microsoft și-a asociat ilegal produsul Teams de suita sa Office, dominantă pe piață, forțând instalarea acestuia, blocând eliminarea sa și ascunzând adevăratul cost pentru clienții întreprinderilor”, acuza Slack Technologies.

„Nu putem ignora comportamentul ilegal care îi privează pe clienți de accesul la instrumentele și soluțiile pe care le doresc”, a declarat în 2020 Jonathan Prince, VP of Communications and Policy al Slack.

„Instrumentele de comunicare și colaborare de la distanță precum Teams au devenit indispensabile pentru multe companii din Europa. Astfel, trebuie să ne asigurăm că piețele pentru aceste produse rămân competitive și că întreprinderile sunt libere să aleagă produsele care răspund cel mai bine nevoilor lor”, a declarat Margrethe Vestager, comisar european pentru concurență, motivând deschiderea investigației, potrivit AP.

În replică, Microsoft spune că își ia „foarte în serios” responsabilitățile și că respectă „munca pe care o face Comisia Europeană în acest caz”.

„Vom continua să cooperăm cu Comisia și vom rămâne angajați să găsim soluții care să răspundă preocupărilor acesteia”, a transmis Microsoft, conform TechCrunch. 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
uniunea europeană