Microsoft își schimbă politica și oferă gratuit soluții de securitate după atacul cibernetic la nivel mondial

Microsoft își schimbă politica și oferă gratuit soluții de securitate după atacul cibernetic la nivel mondial
scris 14 mai 2017

Atacul cibernetic la nivel mondial în scopul extorcării a determinat Microsoft să anunțe o măsură neobișnuită și să pună la dispoziție - în mod gratuit - soluții în domeniul securității pentru vesiuni mai vechi ale sistemului Windows, relatează The Associated Press.

Până acum, Microsoft a produs soluții pentru sisteme mai vechi - precum Windows XP din 2001 - disponibile numai celor mai mari organizații care plătesc suplimentar pentru servicii de susținere extinse, scrie News.ro.

Însă milioane de persoane și afaceri mici dețin în continuare aceste sisteme.

Microsoft anunță acum că le va oferi soluții în mod gratuit tuturor.

Atacul de vineri a exploatat o vulnerabilitate a sistemului Windows care ar fi fost identificată de Agenția Națională americană pentru Securitate (NSA) și care a fost divulgată ulterior pe Internet.

Microsoft a publicat soluții la această vulnerabilitate în martie.

Netflix a deschis la Amsterdam primul său centru de servicii pentru clienți din Europa. Compania caută 400 de persoane, inclusiv vorbitori de limba română CITEȘTE ȘI Netflix a deschis la Amsterdam primul său centru de servicii pentru clienți din Europa. Compania caută 400 de persoane, inclusiv vorbitori de limba română

Însă computerele care nu au instalat soluția au fost vizate în acest atac cu ransomware.

Odată instalat în rețeaua unei organizații, malware-ul folosit în atac s-a răspândit rapid folosindu-se de această vulnerabilitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
atac cibernetic