Microsoft lucrează la o funcție care va crește autonomia laptopurilor cu Windows 10

Microsoft lucrează la o funcție care va crește autonomia laptopurilor cu Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 apr 2017

Următorul update de Windows 10 va oferi o opțiune prin care utilizatorii vor putea alege între o performanță mai bună și un consum mai redus de energie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Foarte încet dar sigur, Windows 10 se transformă dintr-un sistem de operare lipsit de încredere și, uneori, de stabilitate, tinzând să devină un software robust pentru toate platformele. Viitoarea funcție de scădere a consumului de energie este un bun exemplu în acest sens.

Performanța si autonomia nu pot fi amândouă, în același timp, la nivel maxim. Pentru a crea un mediu optim pentru utilizare, trebuie realizat un compromis între cele două. Windows 10 va putea reduce performanța și, automat, consumul de energie realizat de aplicații pentru a crește, în concordanță, durata de viață a bateriei.

Noua funcție nu va funcționa complet de capul ei. Taskbar-ul din Windows 10 va include un element nou, care va oferi utilizatorului controlul în acest sens. Acesta va putea folosi un buton glisant prin care să opteze pentru o performanță mai bună sau o autonomie mai mare.

VIDEO HTC va lansa un smartphone utilizabil prin strângere CITEȘTE ȘI VIDEO HTC va lansa un smartphone utilizabil prin strângere

Când se va opta pentru autonomia mai mare, sistemul de operare va reduce automat resursele alocate aplicațiilor inactive. Spre exemplu, dacă utilizatorul folosește o aplicație în mod activ și are încă patru minimizate, cele minimizate vor fi limitate în ceea ce privește resursele.

Microsoft a mers chiar mai departe cu controlul oferit utilizatorului în această privință. Acesta va putea să stabilească și excepții – aplicații care să nu fie limitate atunci când rulează în fundal.

Noua facilitate nu va fi însă disponibilă și pe calculatoarele foarte vechi. Aceasta va fi compatibilă doar cu procesoarele Intel din cea de-a șasea generație (lansate în august 2015) sau mai noi. Cu alte cuvinte, vor beneficia de această opțiune cei care au procesoare Intel Skylake sau Kaby Lake.

Microsoft spune că prin viitoarea facilitate a lui Windows 10 utilizatorii vor putea obține o autonomie mai mare cu până la 11%. Aceasta va fi inclusă în următorul update, ce urmează să fie lansat spre sfârșitul acestui an.

Microsoft lucrează la o funcție care va crește autonomia laptopurilor cu Windows 10

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
laptopuri