VIDEO HTC va lansa un smartphone utilizabil prin strângere

VIDEO HTC va lansa un smartphone utilizabil prin strângere
scris 21 apr 2017

Următorul telefon lansat de HTC va fi, cum spune compania într-un clip promoțional, compresibil.

Nu este vorba de o compresare în adevăratul sens al cuvântului, care să modifice forma dispozitivului, ci compresare în sensul de a pune presiune pentru a crea un nou tip de interacțiune.

În fapt, următorul smartphone al companiei Taiwaneze, intitulat U, va fi dotat cu senzori laterali care vor sesiza când telefonul este strâns cu mâna mai tare decât în mod obișnuit și va transmite feedback-ul către software, care va realiza o anumită funcție.

Care va fi acea funcție, rămâne de văzut. Normal ar fi ca producătorul să ofere utilizatorului alegerea între mai multe facilități, care ar putea fi realizate prin simpla strângere mai tare a smartphone-ului.

Google ar putea include o opțiune de blocare a reclamelor în browser-ul Chrome CITEȘTE ȘI Google ar putea include o opțiune de blocare a reclamelor în browser-ul Chrome

De exemplu, o idee ar fi ca o strângere mai puternică să fie interpretată ca funcția Back. Astfel, pentru a reveni la ecranul anterior sau a închide o aplicație, după caz, utilizatorul ar putea strânge puțin mai tare telefonul în loc să-și mute degetul și să apese butonul alocat acestei funcții.

Abordarea celor de la HTC reprezintă o idee interesantă, care aduce aminte de compania din urmă cu doar câțiva ani, care inova în mod constant, însă nu este o descoperire tehnologică extraordinară. Pur și simplu, așa cum alți producători recunosc diferitele nivele de presiune asupra ecranului, HTC va face același lucru doar că în ceea ce privește carcasa.

Mai multe despre această abordare, cât și despre dispozitivul în sine, vom afla pe 16 mai, atunci când HTC va lansa modelul U.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
htc
smartphone
android