Microsoft nu mai actualizează aplicația Paint. Poate fi scoasă definitiv din Windows, după 32 de ani

Microsoft nu mai actualizează aplicația Paint. Poate fi scoasă definitiv din Windows, după 32 de ani
scris 24 iul 2017

Microsoft a anunțat că aplicația Paint nu va mai actualizată, existând posibilitatea ca aceasta să fie scoasă definitiv din Windows.

Următoarea actualizare majoră de Windows 10, care va fi lansată în toamnă, ar putea aduce eliminarea uneia dintre cele mai vechi și mai puțin folosite aplicații din cadrul sistemului de operare dezvoltat de Microsoft, Paint.

Aplicația Paint a fost lansată în 1985 și a făcut parte din prima versiune de Windows, nelipsind din niciun update al sistemului de operare de până acum.

Paint a fost întotdeauna o aplicație de editare foto cu o funcționalitate extrem de redusă, care permite utilizatorilor să deseneze și să realizeze doar cele mai simple funcții de prelucrare grafică.

VIDEO LG a lansat doi roboți care vor ajuta pasagerii și vor face curățenie pe aeroporturi CITEȘTE ȘI VIDEO LG a lansat doi roboți care vor ajuta pasagerii și vor face curățenie pe aeroporturi

Singurul update important l-a primit cu ocazia lansării lui Windows 7, în 2009, dar, și așa, Paint a rămas un program folosit foarte puțin de către utilizatorii sistemului de operare dezvoltat de Microsoft.

Prin Creators Update, cea mai nouă actualizare de Windows 10, lansată în aprilie, Microsoft a venit cu Paint 3D – o versiune modernă de Paint, care pune accentul pe prelucrarea 3D, dar care păstrează și funcțiile simple de prelucrare 2D.

De aceea, renunțarea la Paint are sens și nici nu va reprezenta o mare pierdere pentru utilizatori. Aplicația de editare grafică va îngroșa lista altor programe la care s-a renunțat, precum clientul de mail Outlook Express.

Deocamdată, Microsoft nu a anunțat când va opera eliminarea aplicației Paint din Windows.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows
paint