Microsoft obstrucționează Chrome pe Windows

Microsoft obstrucționează Chrome pe Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mai 2023

Un update de Windows a blocat funcția prin care Chrome poate fi configurat printr-un singur click drept browser implicit, în ceea ce pare o nouă tentativă a Microsoft de a-și avantaja propriul browser web.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Patch-ul de update-uri de securitate pentru Windows aferent lunii aprilie a creat probleme pentru utilizatorii browser-ul Chrome, în special pentru cei care folosesc versiunea enterprise.

Totul pornește de la încercarea Microsoft de a bloca funcția prin care Chrome poate fi setat ca browser implicit pe Windows prin apăsarea unui singur buton - Microsoft vrea ca aceasta operațiune să fie mai complexă, pentru a descuraja utilizatorii să renunțe la Edge.

Windows 10 nu va mai primi update-uri majore CITEȘTE ȘI Windows 10 nu va mai primi update-uri majore

În cazul utilizatorilor obișnuiți, funcția de setare a browser-ului implicit din Chrome pur și simplu nu mai funcționează din cauza update-urilor lansate recent de Microsoft.

Mai gravă este situația utilizatorilor enterprise, unde, la fiecare deschidere a browser-ului Chrome este deschisă automat și pagina de configurare a aplicațiilor implicite din aplicația Settings.

Pentru a veni în ajutorul utilizatorilor enterprise, Google a fost forțat să dezactiveze funcția de setare rapidă a browser-ului implicit, acesta fiind și rezultatul urmărit de Microsoft prin aceasta manevră.

Se pare că problema dispare dacă shortcut-ul pentru Chrome este redenumit cu orice alt cuvânt în afară de Chrome. Asta pare să indice că Microsoft a introdus această obstrucție cu dedicație pentru Chrome, care este cel mai folosit browser web la ora actuală.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
google
chrome
edge
windows