Microsoft plănuiește o schimbare majoră a strategiei sale de vânzări de jocuri video prin lansarea următorului episod din „Call of Duty”

Microsoft plănuiește o schimbare majoră a strategiei sale de vânzări de jocuri video prin lansarea următorului episod din „Call of Duty”
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Microsoft plănuiește o schimbare majoră a strategiei sale de vânzări de jocuri video prin lansarea următorului episod din „Call of Duty” la serviciul său de abonament, în locul abordării de lungă durată și profitabile de a-l vinde doar la bucată, scrie WSJ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Planurile, care marchează cea mai mare schimbare la nivelul diviziei de jocuri de noroc a Microsoft de când a încheiat preluarea Activision Blizzard – o Tranzacție în valoare de 75 de miliarde de dolari – sunt așteptate să fie anunțate la prezentarea anuală Xbox a companiei, luna viitoare, potrivit unor persoane familiare cu acest subiect. Consumatorii vor avea în continuare opțiunea de a achiziționa jocul direct pentru a-l juca pe console sau calculatoare, arată G4Media.

FOTO Digi își pregătește intrarea în Belgia, indicată ca \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi își pregătește intrarea în Belgia, indicată ca "surpriza istorică" a ultimului sfert de secol

Activision a lansat de mult timp, în ultimii ani, noi ediții anuale ale jocului la un preț de aproximativ 70 de dolari fiecare.
Această evoluție vine la doar câteva zile după ce președinta Xbox, Sarah Bond, a declarat într-o conferință că firma intenționează să lanseze toate jocurile create pentru Xbox pe Game Pass în ziua lansării lor, scrie Reuters.

Microsoft gestionează un serviciu de abonament numit Game Pass, care oferă acces la jocuri de la Xbox și de la alți dezvoltatori în schimbul unei taxe.

Comisia Europeană investighează Meta din motive legate de \'\'protecția copilului\'\' CITEȘTE ȘI Comisia Europeană investighează Meta din motive legate de ''protecția copilului''

Microsoft a încercat în ultimii ani să dezvolte în mod agresiv serviciile de abonament pentru jocuri de tip Netflix, ca parte a eforturilor sale de a sparge dominația consolelor PlayStation produse de rivalul japonez Sony.

Compania a anunțat în februarie că Game Pass avea 34 de milioane de abonați, în creștere față de cele 25 de milioane pe care le-a raportat în 2022.

iPhone-urile și iPad-urile vor putea fi folosite cu ochii CITEȘTE ȘI iPhone-urile și iPad-urile vor putea fi folosite cu ochii

Analiștii au declarat că lansarea „Call of Duty” – o franciză cu o bază de fani numeroasă și loială – ar ajuta la atragerea mai multor persoane către Game Pass, dar ar putea afecta vânzările globale generate de titlu.

„Call of Duty: Modern Warfare III”, lansat în noiembrie 2023, este al doilea cel mai bine vândut joc de până acum în acest an. Acesta se află în urma lui „Helldivers II” de la Sony, potrivit companiei de monitorizare a industriei Circana.

viewscnt
Afla mai multe despre
activision blizzard
call of duty
microsoft