Casa inteligentă în viziunea Samsung

Casa inteligentă în viziunea Samsung
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 28 iun 2023

Dintr-un concept science fiction în urmă cu câteva decade, casa inteligentă a devenit o realitate palpabilă și din ce în ce mai la îndemâna oamenilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avansul tehnologic, vizibil la tot pasul, se face simțit și în casele noastre, aducând cu el dispozitive inteligente, conectate la internet, care ne simplifică viața și ne oferă mai mult timp liber.

Confortul și comoditatea sunt doar cele mai evidente beneficii ale unei case în care parte din sarcinile noastre sunt rezolvate în mod automatizat de sisteme inteligente.

O casă mai poate fi inteligentă și prin securitatea și eficiența energetică pe care o poate oferi. Despre tehnologia și beneficiile ascunse în spatele conceptului de casă inteligentă, a avut amabilitatea să ne vorbească domnul Victor Armășelu, VP & Head of Consumer Electronics Samsung Romania și Bulgaria.

Ce presupune, concret, conceptul de casă inteligentă și ce beneficii aduce această tehnologie?

Cred că atunci când vorbim de casa inteligentă, privim de fapt la viitorul tehnologiei rezidențiale. O astfel de casă, în care sunt incluse electronice și electrocasnice smart, oferă o gestionare mult mai eficientă a consumului energetic, o securitate sporită și un nivel ridicat de confort. Iar totul poate fi controlat de la distanță, prin intermediul smartphone-ului sau al altor dispozitive conectate la internet. Cu toții ne dorim ca lucrurile să fie cât mai simple în interacțiunea cu produsele pe care le achiziționăm și tocmai de aceea, toate produsele Samsung sunt gândite astfel încât să facă mai ușoară viața consumatorilor. Suntem mereu pe fugă, mereu în mișcare, cu presiunea lucrurilor cotidiene pe umeri și e normal ca atunci când ajungi acasă să te poți relaxa și să muncești mai puțin, fie că vorbim despre pregătirea cinei sau alte sarcini casnice. Timpul economisit astfel îl aloci familiei și petreceți mai mult împreună.

Victor Armășelu, VP & Head of Consumer Electronics Samsung Romania și Bulgaria

Victor Armășelu, VP & Head of Consumer Electronics Samsung Romania și Bulgaria



Ce categorii de produse care se încadrează în acest concept are Samsung în portofoliu?

Majoritatea electronicelor și electrocasnicelor din gamele noastre de produse intră în categoria celor smart. De exemplu, combina frigorifică de tip Side by Side Family Hub+, care dispune și de un ecran smart de 32 de inch. Utilizatorii își pot urmări filmele preferate direct pe frigider, pot citi mesajele familiei, pot căuta idei de rețete care să îi inspire pe baza ingredientelor selectate chiar de ei și pot să vadă ce au în frigider fără să fie nevoie să deschidă ușa. Mai mult decât atât, cu ajutorul camerei din interiorul frigiderului, utilizatorii pot vedea ce alimente se află înăuntrul frigiderului chiar și de la distanță (de pe telefon) și pot chiar să creeze liste de cumpărături pe care să și le trimită ulterior pe telefon atunci când ajung la supermarket. În plus, ei mai pot marca și datele de expirare ale alimentelor pentru a primi notificări înainte ca ele să expire.

Dacă vorbim de aspiratoare, atunci am să fac referire la Jet Bot AI+, primul aspirator robot din lume dotat cu procesor Intel. În plus, acesta este cel mai inteligent și eficient aspirator robot creat de Samsung până acum. Jet Bot AI+ este echipat cu senzori 3D și LiDAR, cu ajutorul cărora recunoaște și clasifică obiectele din casă, dar și diferențiază spațiile pe care trebuie să le aspire de cele pe care trebuie să le ocolească. Acești doi senzori împreună cu cel anti-coliziune, previn ca aspiratorul să cadă pe scări sau de la balcon. Jet Bot AI+ vine împreună cu stația automată de colectare a prafului Clean Station, care filtrează 99,999% din praful fin cu ajutorul tehnologiei Air Pulse.

Smart sunt și mașinile de spălat Samsung. Acestea au algoritmi AI, care recomandă timpul exact al ciclului de spălare, dar și cantitatea de detergent și apă necesare în funcție de încărcare, gradul de murdărire și tipul țesăturilor.

Apoi, dacă ne referim la televizoarele Samsung - acestea se pot conecta instant la celelalte dispozitive din casă, fie că este vorba de frigider, mașină de spălat sau cuptor prin intermediul aplicației Smart Things. Când sunt pornite, conexiunea are loc imediat. De exemplu, cuptorul poate trimite notificare pe televizor atunci când cina este gata sau mașina de spălat te poate notifica, tot pe televizor, când s-a încheiat programul de spălare. În felul acesta, ai mai mult timp pentru relaxare sau pentru familie.

Și pentru că suntem în sezonul de vară, amintesc și de aparatele de aer condiționat WindFree. Cu ajutorul

Tehnologiei AI Auto Comfort, acesta analizează condițiile camerei și tiparele de utilizare, apoi ajustează automat temperatura din încăpere – temperatură care poate fi modificată și din aplicația SmartThings, de la distanță dacă este nevoie.

Sunt mai eficiente electrocasnicele și electronicele smart? Cum ajută acestea la monitorizarea și reducerea consumului de energie?

Da, sigur că sunt mai eficiente. Electronicele și electrocasnicele Samsung integrează tehnologii avansate și funcționalități inteligente care contribuie la monitorizarea și reducerea consumului de energie. Mai mult, cu ajutorul senzorilor și sistemelor de automatizare inteligentă, produsele noastre smart pot ajusta consumul de energie în funcție de nevoile și preferințele utilizatorului, contribuind astfel la eficiența energetică. Iar Samsung mai are ceva interesant și extrem de util pentru utilizatori: aplicația SmartThings. Aceasta sincronizează automat nu doar dispozitivele Samsung dintr-o casă, ci și aparatele terțe, de la alte branduri.

Este un adevărat ecosistem menit să simplifice viețile utilizatorilor noștri și să satisfacă nevoia de conectivitate a consumatorilor. De exemplu, SmartThings Energy detectează automat cantitatea de energie pe care o consumă dispozitivele Samsung conectate, în timp ce activarea modului AI Energy poate facilita scăderea costului la energie prin monitorizarea constantă a consumului. Această funcție poate reduce consumul de energie la electrocasnicele compatibile cu până la 15% pentru frigidere și până la 70% pentru mașinile de spălat.

Vorbim de produse Samsung sustenabile care ajută consumatorii să facă economii și care, în același timp, contribuie la un mediu înconjurător mai curat, mai protejat.

Securitatea nu a fost până acum punctul forte al dispozitivelor IoT. Cât de sigure sunt produsele Samsung din această sferă?

Securitatea produselor noastre este o prioritate pentru noi și o tratăm de fiecare dată cu atenție. Produsele noastre sunt echipate cu tehnologii care au evoluat enorm și care vin cu soluții de securitate și confidențialitate avansate, care păstrează consumatorul și experiența sa în siguranță. De exemplu, Samsung Knox Matrix este una dintre soluțiile viitorului, care sincronizează în mod convenabil și în siguranță credențialele de autentificare pe toate dispozitivele, protejând în același timp informațiile sensibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
casa inteligentă