Microsoft va continua să investească peste 1 miliard de dolari anual în securitate cibernetică

Microsoft va continua să investească peste 1 miliard de dolari anual în securitate cibernetică
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2017

Microsoft va continua să investească peste 1 miliard de dolari anual pentru cercetare și dezvoltare în domeniul securității cibernetice, a declarat videpreședintele pentru securitate al grupului, Bharat Shah, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma nu include achizițiile pe care Microsoft le-ar putea face pe acest segment, a explicat Shah, la conferința BlueHat pe tema securității cibernetice organizată de companie la Tel Aviv, scrie News.ro.

”Pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc sistemul cloud, cheltuielile trebuie să crească”, a spus Shah.

În urmă cu 2-3 ani, numărul tentativelor de atacuri cibernetice era de 20.000 pe săptămână, dar a crescut în prezent la 600.000-700.000, potrivit datelor Microsoft.

Cunoscută de mult timp pentru softul Windows, Microsoft și-a transferat atenția pe segmentul serviciilor cloud, unde concurează cu Amazon.com.

În octombrie, compania a anunțat că vânzările trimestriale pentru serviciul cloud Azure, folosit de companii pentru găzduirea site-urilor, aplicațiilor sau datelor, au crescut cu 116%.

De cât trafic are nevoie un canal românesc de YouTube pentru a câștiga 1.000 de euro CITEȘTE ȘI De cât trafic are nevoie un canal românesc de YouTube pentru a câștiga 1.000 de euro

În afară de investițiile în securitate internă, Microsoft a cumpărat trei firme de securitate în mai puțin de doi ani, toate în Israel, startup-ul Aorato, firma de securitate cloud Adallom și Secure Islands, a cărei tehnologie de protejare a datelor a fost integrată în serviciul cloud Azure Information Protection.

Detaliile financiare ale acestor tranzacții nu au fost făcute publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
securitate cibernetica