Hugo Barra, fost vicepreședinte la Xiaomi și Google, va fi noul șef al diviziei Facebook de realitate virtuală

Hugo Barra, fost vicepreședinte la Xiaomi și Google, va fi noul șef al diviziei Facebook de realitate virtuală
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 ian 2017

Programatorul brazilian Hugo Barra, care s-a ocupat până de curând de popularizarea mărcii chineze de smartphone Xiaomi la nivel internațional, va conduce divizia de realitate virtuală a Facebook, inclusiv subsidiara Oculus, a anunțat directorul general al rețelei de socializare, Mark Zuckerberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul săptămânii, Barra a anunțat că renunță la funcția de vicepreședinte al Xiami Global pentru a se întoarce în Sillicon Valley. Anterior numirii la Xiaomi, Barra a lucrat pentru Google, ultima poziție ocupată fiind cea de vicepreședinte al diviziei Android.

"Hugo îmi împărtășește opinia potrivit căreia realitatea virtuală și cea augmentată vor fi următoarea platformă tehnologică majoră. Acestea ne vor permite să experimentăm lucruri noi și să devenim mai creativi ca niciodată", a spus Zuckerberg într-o postare pe contul său de Facebook.

Facebook va avea o secțiune de conținut disponibil doar 24 de ore CITEȘTE ȘI Facebook va avea o secțiune de conținut disponibil doar 24 de ore

Barra va coordona, din postura de vicepreședinte VR (virtual reality – n.r.), toate eforturile Facebook din domeniul realității virtuale, inclusiv echipa Oculus. Facebook a cumpărat Oculus în 2014 pentru 2 miliarde de dolari.

Recent, Zuckerberg a anunțat că va investi peste 3 miliarde de dolari în tehnologii VR în următoarea decadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
hugo barra
facebook
realitate virtuala
vr
oculus
xiaomi
vicepresedinte