Microsoft va închide magazinul online al Xbox 360

Microsoft va închide magazinul online al Xbox 360
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2023

Microsoft a anunțat că va închide magazinul online și piața Xbox 360 anul viitor, deoarece se concentrează pe cele mai recente console și pe serviciul de abonament Game Pass, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Magazinul Xbox 360 și Piața Xbox 360 vor fi închise pe 29 iulie 2024, iar jucătorii care folosesc vechea consolă nu vor putea cumpăra și descărca jocuri noi, potrivit unei postări pe site-ul Xbox.

Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore

Microsoft le va permite totuși utilizatorilor să se joace cu jocurile Xbox 360 deja achiziționate și cu titlurile mai vechi care sunt compatibile cu consola, scrie News.ro.

”S-au schimbat multe de la lansarea Xbox 360 în 2005. Tehnologia a evoluat, așteptările jucătorilor s-au schimbat și ne concentrăm să facem din Xbox Series X|S cel mai bun loc pentru a juca acum și în viitor”, a spus Xbox.

Microsoft a oprit producția Xbox 360 în 2016 și un an mai târziu a lansat Xbox Game Pass, un serviciu de jocuri cu abonament care poate fi accesat pe console și platforme Windows.

Ca parte a celei mai recente mișcări, aplicația Filme și TV de pe consola mai veche va fi, de asemenea, eliminată.

Xbox 360 este considerată una dintre cele mai vândute console de jocuri din toate timpurile, în comparație cu PlayStation 3 de la Sony.

Microsoft a vândut aproximativ 84 de milioane de unități de Xbox 360 până în 2014, când a încetat să-i mai raporteze vânzările din cauza lansării succesorul Xbox One.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xbox 360