Lenovo - cel mai semnificativ declin din ultimele trei luni

Lenovo - cel mai semnificativ declin din ultimele trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2023

Acțiunile Lenovo Group Ltd au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimele trei luni, grupul chinez ratând, pentru al doilea trimestru consecutiv, estimările privind profitul, ceea ce indică extinderea dificultăților de pe piața globală a produselor electronice, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cel mai mare producător mondial de PC-uri a raportat o scădere a profitului net de 66% în trimestrul doi din 2023, la 176,5 milioane de dolari, în timp ce analiștii se așteptau la 235 milioane de dolari, arată Agerpres.

Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore

Și veniturile au scăzut cu 24%, la 12,9 miliarde de dolari, iar analiștii previzionau un nivel de 13,84 miliarde de dolari.

După publicarea rezultatelor, acțiunile s-au depreciat cu 6,1%, cel mai semnificativ declin din ultimele trei luni, în timp ce indicele Hang Seng al Bursei de la Hong Kong înregistra o scădere de 0,1%.

În trimestrul doi din 2023, Lenovo și-a apărat poziția de lider pe piața globală a PC-urilor, fiind peste compania americană HP Inc, dar livrările sale au scăzut cu 18,4%, conform datelor firmei IDC. În contextul deflației din China, consumatorii sunt din ce în ce mai reticenți în achiziționarea de smartphone-uri, laptopuri și alte dispozitive.

O familie a fost salvată dintr-un incendiu de vegetație, grație funcției de comunicare prin satelit de pe iPhone 14 CITEȘTE ȘI O familie a fost salvată dintr-un incendiu de vegetație, grație funcției de comunicare prin satelit de pe iPhone 14

Partea bună este că majorarea cererii pentru serverele AI ar putea stimula afacerile Lenovo. Compania cu sediul în Beijing a introdus un model special de server pentru piața din China, unde o serie de firme locale dezvoltă servicii de inteligență artificiale, asemănătoare cu ChatGPT. Lenovo a informat într-un comunicat că dezvoltarea rapidă a aplicațiilor AI generează numeroase noi oportunități.

Conform firmei de cercetare de piață Canalys, în trimestrul doi din 2023 livrările globale de PC-uri au scăzut cu 12%, după un declin de peste 30% în precedentele două trimestre

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
actiuni