Microsoft - venituri peste așteptări în pofida crizei coronavirusului

Microsoft - venituri peste așteptări în pofida crizei coronavirusului
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2020

Veniturile Microsoft au crescut peste așteptări în trimestrul patru fiscal încheiat la 30 iunie, cu 13%, de la 36,5 miliarde de dolari în urmă cu un an la 38 de miliarde de dolari, în pofida crizei coronavirusului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În trimestrul anterior, veniturile Miscrosoft au crescut cu 15%, arată news.ro.

Rezultatele companiei au fost trase în jos ușor de o modificare a strategiei de retail. Pe 26 iunie, Microsoft a anunțat că va închide magazinele fizice, rezultând costuri extraordinare de 450 de milioane de dolari.

Pe segmentul Intelligent Cloud, care include serviciul public Azure, Windows Server, SQL Server, GitHub și serviciile pentru companii, Microsoft a obținut venituri de 13,37 de miliarde de dolari, în urcare cu 17% în termeni anuali și peste veniturile de 13,11 miliarde de dolari anticipate de analiști.

FOTO Samsung lansează Galaxy Z Flip 5G CITEȘTE ȘI FOTO Samsung lansează Galaxy Z Flip 5G

Creșterea veniturilor generate de Azure a încetinit la 47%, de la 59% în trimestrul anterior.

Microsoft nu publică veniturile în dolari ale Azure.

Divizia Productivity and Business Processes unit, care include Office, Dynamics șș LinkedIn, a contribuit la veniturile grupului cu 11,75 miliarde de dolari, fiind în urcare cu 6%.

Veniturile diviziei More Personal Computing, care include Windows, Surface și Xbox, au fost de 12,91 miliarde de dolari, în cretere cu 14% și peste estimările FactSet, de 11,48 miliarde de dolari.

În trimestrul patru Microsoft a anunțat planul de a închide serviciu lde streaming de jocuri Mixer și achiziția CyberX, Metaswitch și Softomotive.

Analiștii intervievați de Refinitiv anticipează venituri de 35,91 miliarde de dolari în primul trimestru fiscal.

Acțiunile Microsoft au crescut cu circa 34% în acest an, dar miercuri au scăzut cu 2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
virus