Miliardarul francez Xavier Niel a achiziționat o participație de 2,5% în Vodafone

Miliardarul francez Xavier Niel a achiziționat o participație de 2,5% în Vodafone
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2022

Miliardarul francez Xavier Niel, fondatorul și acționarul principal al Iliad, a achiziționat o participație de 2,5% în operatorul britanic de telecomunicații Vodafone, printr-un vehicul de investiții, Atlas Investissement, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unui comunicat a Atlas Investissement, Vodafone este "o oportunitate atractivă de investiții, atât în ceea ce privește calitatea portofoliului său de active, cât și tendințele solide de pe piața sectorului telecomunicațiilor", scrie Agerpres.

Alina Calotă, Ali Clean: Pentru mine, antreprenoriatul înseamnă o provocare continuă și ieșirea din zona de confort; business cu servicii de curățenie, lansat în pandemie CITEȘTE ȘI Alina Calotă, Ali Clean: Pentru mine, antreprenoriatul înseamnă o provocare continuă și ieșirea din zona de confort; business cu servicii de curățenie, lansat în pandemie

Miercuri, acțiunile Vodafone înregistrau un avans de 1,5% la Bursa de la Londra.

Atlas a precizat că sprijină intenția Vodafone de a profita de oportunitățile de consolidare, precum și eforturile sale de separare a infrastructurii.

În februarie, Vodafone a respins o ofertă preliminară venită de la grupul francez de telecomunicații Iliad SA și fondul de investiții Apax Partners, de 11,25 miliarde de euro, care și-au exprimat interesul pentru a cumpăra operațiunile din Italia ale companiei britanice.

Italia, una dintre cele mai competitive piețe de servicii de telefonie mobilă din lume, este considerată de Vodafone un loc care poate beneficia de pe urma consolidării.

Niel are investiții în sectorul telecomunicațiilor în nouă țări din Europa, cu aproape 50 milioane abonați activi și venituri de peste 10 miliarde de euro, a informat Atlas.

Recent, directorul general de la Vodafone, Nick Read, a declarat în mod public că analizează oportunitățile de fuziune cu rivalii din Marea Britanie, Spania, Italia și Portugalia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
xavier niel
vodafone