Microsoft lansează primul update major pentru Windows 11

Microsoft lansează primul update major pentru Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 sep 2022

Windows 11 2022 update începe să fie livrat de Microsoft, un update care aduce mai multe noutăți și repară o serie de probleme ale sistemului de operare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft s-a răzgândit, din nou, în ceea ce privește modul de livrare al update-urilor de Windows. În loc de două update-uri importante pe an, compania va merge acum pe un singur update anual, așa cum procedează Apple și Google cu iOS și Android.

Update-ul din acesta an se numește, simplu și fără imaginație, Windows 11 2022. Numele, în fapt, este rezultatul unei așa-zise strategii de simplificare a procesului de denumire a update-urilor de Windows.

Apple va repara problema cu camera foto a modelelor iPhone 14 Pro CITEȘTE ȘI Apple va repara problema cu camera foto a modelelor iPhone 14 Pro

Windows 11 2022 aduce mai multe noutăți. Printre acestea se numără noile opțiuni de personalizare a meniului Start, care permite acum organizarea aplicațiilor pe foldere, funcții touch îmbunătățite pentru dispozitivele cu touchscreen, creșterea la peste 20.000 a numărului de aplicații de Android suportate și o serie întreagă de opțiuni de accesibilitate.

Există și funcții care nu sunt gata, precum suportul pentru tab-uri în File Explorer, o serie de îmbunătățiri pentru aplicația Photos și acțiuni pentru numere de telefon și date. Acestea vor fi livrate printr-un update care va fi livrat luna viitoare.

Microsoft spune că livrarea update-ului se va face treptat și că, în acest timp, compania va urmări indicatorii de calitate pentru a decide dacă și când update-ul va fi livrat pentru anumite PC-uri.

De exemplu, dacă se constată că o aplicație sau un driver al unui dispozitiv extern creează probleme de compatibilitate, update-ul nu va fi livrat până când problemele respective nu vor fi rezolvate.

Asta pentru că se cunoaște foarte bine faptul că multe dintre update-urile de Windows livrate de Microsoft creează numeroase probleme și, uneori, inginerii companiei lansează mai multe patch-uri până reușesc să rezolve corect problemele.

Ambele versiuni de Windows, atât Home, cât și Pro, necesită acum pentru instalare, spre dezamăgirea utilizatorilor, o conexiune la internet și un cont Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
update
windows 11
windows 11 2022