Ministrul Comunicațiilor: Fără inovație și antreprenoriat, România va deveni doar o hală uriașă de producție pentru marile companii

Ministrul Comunicațiilor: Fără inovație și antreprenoriat, România va deveni doar o hală uriașă de producție pentru marile companii
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2016

România va deveni o hală uriașă de producție pentru marile companii, dacă nu dezvoltă sistemul antreprenorial și nu are inovație, a declarat Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, în cadrul evenimentului WeLoveDigital.forum organizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Degeaba avem aceste autostrăzi și viteză mare de internet, depinde și de ceea ce circulă pe ele. Degeaba avem o autostradă dacă pe ea circulă biciclete sau triciclete. Dacă nu avem valoare adăugată, tehnologie și oameni inteligenți, nu e suficient. Fără inovație și spirit antreprenorial, România va deveni o hală uriașă de producție pentru marile companii. Cred că România poate mai mult și, pe termen lung, este foarte important să nu devenim o hală, iar sistemul antreprenorial poate să ne scoată din paradigma asta. Am încredere în marile companii că vor înțelege acest lucruri. Cred că reducerea lanțului de subcontractare la marile companii și prețul corect pentru antreprenorii români care lucrează în antrepriză, ar fi un lucru bun. Lanțul de contractare al lucrărilor este uriaș, iar la momentul actual prețurile nu sunt corecte dacă avem 5-6 intermediari. Dacă se va întâmpla asta și companiile mari vor înțelege vom evita migrarea forței de muncă. În cazul în care România va deveni o doar o hală de producție, piața internă va slăbi", a spus Bostan.

Potrivit ministrului Comunicațiilor, pe subiectul proiectului de Lege a infrastructurii, actul normativ va fi completat cu normele de aplicare, ideea fiind ca Parlamentul să discute în regim de urgență documentul.

"Pornesc de la ideea că este meritul exclusiv al companiilor din domeniul comunicațiilor în dezvoltarea de autostrăzi informatice, nu este neapărat exclusiv, ci unul important. Și statul a contribuit la dezvoltarea autostrăzii de comunicații pentru că nu s-a opus proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii După cum știți, săptămâna trecută Guvernul a aprobat Legea infrastructurii ce va fi completată cu normele de aplicare. Legea va ajuta dezvoltarea și să rămânem în top. Aceasta reduce cumva costul de instalare a unor rețele de comunicații și va înlesni construcția acelei autostrăzi de comunicații din România. Inițial, ne-am dorit să fie tarif zero pentru trecerea pe proprietățile publice. Au fost discuții intense timp de trei luni pe acest subiect. Mă bucur că am finalizat aceste discuții și sper ca în Parlament să fie discutată în regim de urgență această lege", a mai afirmat Marius Bostan. 

Evenimentul este organizat cu sprijinul Telekom Romania, Prometheus Programmatic și Philip Morris International Romania.

viewscnt
Afla mai multe despre
marius bostan
welovedigitalforum