Ministrul german de Externe pune sub semnul întrebării participarea Huawei la rețeua 5G din Germania

Ministrul german de Externe pune sub semnul întrebării participarea Huawei la rețeua 5G din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2019

Ministrul german de Externe Heiko Maas a pus sub semnul întrebării dacă grupul chinez Huawei Technologies va putea participa la dezvoltarea și construcția rețelei de telecomunicații 5G din Germania, din cauza legislației referitoare la securitatea națională din China, care îl obligă să transmită informații guvernului de la Beijing, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Din acest motiv, Germania dorește să adauge un test de încredere la catalogul referitor la securitatea rețelei 5G, care s-a concentrat până acum pe o evaluare în funcție de criterii tehnice, a afirmat luni Maas, scrie News.ro.

Un bug de Android a permis instalarea de a malware prin NFC CITEȘTE ȘI Un bug de Android a permis instalarea de a malware prin NFC

În cadrul acest test de încredere, autoritățile germane vor analiza dacă o companie este obligată de legislația țării de origine să transmită autorităților acesteia informații și date care ar trebui să fie protejate, a afimar Mass, adăugând că ”acesta este cazul Huawei”.

Comentariile făcute de ministrul de Externe sunt cel mai puternic semnal de până acum că Berlinul dorește să adopte o atitudine mai fermă față de Huawei și că ar putea să excludă furnizorul chinez cel puțin de la anumite părți alte rețele 5G.

Oficiali guvernamentali au confirmat luna trecută că așa-numitul catalog de securitate  prevede criterii de evaluare tehnică și de altă natură, dar au afirmat că niciun furnizor nu va fi exclus, pentru a crea condiții egale pentru toți producătorii de echipamente.

Statele Unite au amplificat presiunile asupra aliaților săi pentru a exclude dintre furnizori Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, afirmând că echipamentele grupului conțin ”portițe ascunse” care ar putea permite Chinei să spioneze alte țări.

Toți operatorii germani sunt clienți ai Huawei și au avertizat că interzicerea echipamentelor acestuia ar întârzia cu ani de zile și ar mări cu miliarde de dolari costurile pentru instalarea rețelelor 5G.

Huawei respinge acuzațiile Washingtonului, care în luna mai a impus controlul importurilor de echipamente Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
heiko maas
5g
huawei