Misiune îndeplinită: Roverul indian de pe Lună, plasat în stare de ''hibernare''

Misiune îndeplinită: Roverul indian de pe Lună, plasat în stare de ''hibernare''
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2023

India a plasat în stare de hibernare roverul său lunar, primul vehicul creat de oameni care a ajuns cu bine la polul sudic al Lunii, la finalul unei misiuni de două săptămâni în care acesta a realizat mai multe experimente științifice, a anunțat agenția spațială din această țară, citată de Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Roverul Pragyan din cadrul misiunii spațiale Chandrayaan-3 a fost "plasat în stare de hibernare", însă cu bateriile încărcate și cu receptorul pornit, a anunțat Organizația Indiană de Cercetare Spațială (ISRO) într-un mesaj publicat în noaptea de sâmbătă spre duminică pe rețeaua de socializare X, cunoscută până de curând sub numele de Twitter.

Ce măsuri fiscal-bugetare a trimis Guvernul la Bruxelles CITEȘTE ȘI Ce măsuri fiscal-bugetare a trimis Guvernul la Bruxelles

"Sperăm la o 'trezire' de succes pentru un alt set de sarcini! Altfel, va rămâne acolo pentru totdeauna ca ambasadorul de pe Lună al Indiei", au adăugat reprezentanții ISRO.

După plasarea cu succes a unui vehicul spațial pe Lună, India s-a alăturat Statelor Unite și fostei Uniuni Sovietice pe lista țărilor care au reușit această performanță. India chiar le-a depășit, întrucât a realizat o aselenizare reușită pe suprafața neregulată de la polul sudic al Lunii - o performanță în premieră mondială -, la scurt timp după ce sonda rusească Luna-25 s-a prăbușit pe scoarța satelitului natural al Pământului în cadrul unei tentative similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
india misiune lună
india aselenizare