Multe din smartphone-urile cu Android vin cu probleme grave de securitate din fabrică

Multe din smartphone-urile cu Android vin cu probleme grave de securitate din fabrică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 aug 2018

O companie de securitate a dat publicității un studiu care scoate la iveală faptul că mulți producători de smartphone-uri fac o treabă foarte proastă în ceea ce privește securitatea, livrând-le de la bun început cu grave găuri de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de securitate Kryptowire a realizat o amplă cercetare, cerută și fondată de departamentul Homeland Security al Statelor Unite, care scoate iveală o serie de aspecte grave legate de securitatea smartphone-urilor cu Android.

Conform celor de la Kryptowire, mulți producători de smartphone-uri, printre care LG, Asus, ZTE și Essential, livrează produsele cu un software care conține breșe grave de securitate.

Vulnerabilitățile descoperite permit hackerilor să realizeze o gamă largă de atacuri ale căror rezultate pot varia de la dobândirea accesului la microfon, până la preluarea completă a controlului asupra dispozitivului.

Samsung a lansat un nou smartwatch, sub un nou brand CITEȘTE ȘI Samsung a lansat un nou smartwatch, sub un nou brand

Atacurile de acest gen depind de descărcarea de pe internet a unei aplicații special modificate, astfel că utilizatorii se pot păzi prin exercitarea prudenței legate de site-urile pe care le vizitează și conținutul pe care-l descarcă pe telefon.

Problemele de securitate descoperite, conform celor de la Kryptowire, derivă chiar din natura deschisă a Android-ului. Google permite partenerilor săi să modifice sistemul de operare și să adauge diverse aplicații.

Producătorii de smartphone-uri sunt avertizați de către experții în securitate care descoperă problemele înainte de a le face publice, tocmai pentru ca producătorii să aibă timp să le rezolve.

De altfel producătorii vizați spun că au reparat deja cel puțin o parte din vulnerabilitățile descoperite. Aceștia nu spun, însă, dacă și când patch-urile de securitate vor fi livrate utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
android
securitate