Netflix nu mai permite plata abonamentelor pe iPhone și iPad

Netflix nu mai permite plata abonamentelor pe iPhone și iPad
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 dec 2018

Netflix a anunțat că renunță la opțiunile privind plata abonamentelor noi și prelungirea abonamentelor întrerupte pe dispozitivele mobile Apple care au la bază sistemul de operare iOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania americană a început să testeze eliminarea opțiunilor de plată prin iTunes încă din luna august, însă a confirmat acum că a început să implementeze modificările pe scară largă din noiembrie.

În lipsa opțiunilor de plată a abonamentul din cadrul aplicației de iOS, utilizatorii de iPhone și iPad vor fi nevoiți să facă acest lucru prin intermediul browser-ului web, unde vor accesa site-ul oficial.

Pentru utilizatorii iOS, plata abonamentului Netflix devine mai complicată, însă popularul serviciu de streaming a avut motive financiare întemeiate pentru a face a această mișcare.

Belgia restrânge folosirea smartphone-urilor de către militarii săi în operațiuni, de teama spionajului rus CITEȘTE ȘI Belgia restrânge folosirea smartphone-urilor de către militarii săi în operațiuni, de teama spionajului rus

Apple oprește 30% din toate veniturile obținute de aplicațiile de iOS sau 15% în cazul veniturilor recurente generate pe o durată mai lungă de 12 luni consecutive.

Cei de la Netflix au ajuns probabil la concluzia că și în cazul în care plata abonamentelor devine ceva mai dificilă pentru o parte a utilizatorilor, se obțin totuși venituri mai mari dacă nu trebuie să plătească procentele datorate Apple.

Mutarea celor de la Netflix vine la câteva luni după ce compania americană a făcut același lucru și pentru Android, acolo unde trebuia să plătească un procent din venituri către Google.

Din ce în ce mai multe companii iau măsuri concrete pentru a nu mai plăti procente din venituri către Apple sau Google. Nici Spotify nu mai permite plata abonamentelor în cadrul aplicației, iar producători de jocuri precum Epic Games și-au retras unele jocuri din App Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
apple
ios
iphone
ipad