Newsfeed-ul Twitter este acaparat de postări ale lui Elon Musk

Newsfeed-ul Twitter este acaparat de postări ale lui Elon Musk
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2023

De luni seara, fluxul populat de Twitter cu ajutorul algoritmului afișează un foarte mare număr de postări publicate de patronul companiei, Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Pagina For You de pe Twitter, unde sunt afișate postări recomandate de algoritmul platformei, a fost inundată cu postările și răspunsurile lui Elon Musk, susțin foarte mulți utilizatori, publicând capturi de ecran pentru a-și susține afirmația.

Același lucru se întâmplă utilizatorilor începând de luni seara indiferent dacă îl urmăresc sau nu pe Elon Musk ori dacă au interacționat sau nu vreodată cu una din postările acestuia.

Angajații Pentagonului, prinși cu aplicații neautorizate pe smartphone-uri CITEȘTE ȘI Angajații Pentagonului, prinși cu aplicații neautorizate pe smartphone-uri

Pe versiunea web, în pagina For You, cu care utilizatorii sunt întâmpinați în mod implicit, primele 10 postări îi aparțin toate lui Elon Musk. Împrospătarea paginii duce uneori și la afișarea altor utilizatori, însă, alteori, postările lui Elon Musk revin în fruntea acesteia.

Comportamentul ciudat al algoritmului vine după ce Elon Musk s-a plâns propriilor ingineri că i-a scăzut engagement-ul în ultima vreme și chiar a concediat un inginer din această cauză.

Dacă nu cumva este o coincidență bizară, concluzia evidentă aici ar fi că proprietarul Twitter le-a cerut inginerilor săi mai multă vizibilitate în cadrul propriei platforme, iar aceștia i-au oferit-o în așa fel încât toată lumea să înțeleagă ce se întâmplă.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk