Nokia a semnat un nou acord de licență pentru brevete cu Apple, pe termen lung

Nokia a semnat un nou acord de licență pentru brevete cu Apple, pe termen lung
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2023

Nokia a semnat un nou acord de licență pentru brevete cu Apple, pe termen lung, deoarece actualul acord de licență dintre companii expiră la sfârșitul anului 2023, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În timp ce termenii acordului rămân confidențiali între companii, acesta acoperă invențiile Nokia în 5G și alte tehnologii, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Capitalizarea Apple urcă la un nivel record de 3 trilioane de dolari, mai mare decât întreaga piață de acțiuni din Germania sau decât economia britanică. Producătorul iPhone, pe cale să scrie istorie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Capitalizarea Apple urcă la un nivel record de 3 trilioane de dolari, mai mare decât întreaga piață de acțiuni din Germania sau decât economia britanică. Producătorul iPhone, pe cale să scrie istorie

Nokia a spus că compania se așteaptă să recunoască veniturile aferente acordului începând cu ianuarie 2024 și este în concordanță cu perspectiva pe termen lung a companiei, prezentată în primul trimestru.

Portofoliul de brevete Nokia este construit pe peste 140 de miliarde de euro (152,70 miliarde de dolari) investiți în cercetare și dezvoltare și este compus din aproximativ 20.000 de brevete, inclusiv peste 5.500 declarate esențiale pentru 5G, a spus compania finlandeză.

”Acordul reflectă puterea portofoliului de brevete Nokia, investițiile de decenii în cercetare și dezvoltare și contribuțiile la standardele celulare și alte tehnologii”, a declarat Jenni Lukander, președintele Nokia Technologies.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
apple