Numărul conturilor Google compromise de hackeri a scăzut considerabil

Numărul conturilor Google compromise de hackeri a scăzut considerabil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 feb 2022

Numărul conturilor Google compromise de hackeri a scăzut considerabil după ce compania a impus folosirea tehnologiei Two-Factor Authentication.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În octombrie 2021, Google a impus folosirea 2FA în mod implicit, obligându-i practic pe cei peste 150 de milioane de utilizatori care încă nu o activaseră manual să o folosească.

Tot atunci, cei în jur de 2 milioane de creatori de conținut YouTube au fost, de asemenea, obligați să activeze 2FA.

Google pregătește restricții de confidențialitate similare celor adoptate de Apple, care au dus la scăderea capitalizării Facebook cu 230 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Google pregătește restricții de confidențialitate similare celor adoptate de Apple, care au dus la scăderea capitalizării Facebook cu 230 de miliarde de dolari

După decizie, la doar patru luni distanță, numărul conturilor compromise în urma atacurilor a scăzut cu 50%, spune Google, semn că, totuși, impunerea forțată a măsurilor de securitate benefice funcționează.

2FA sau autentificarea în doi pași este o măsură de securitate ce adaugă un strat suplimentar de verificare în cazul logării în conturile online, care, dincolo de nume și parolă, mai necesită și un cod temporar.

Codul temporar poate fi recepționat, în ordinea crescătoare a nivelului de securitate, prin SMS, printr-o aplicație specializată (1Password, Authy etc.) sau prin intermediul unui autentificator hardware.

Obligativitatea 2FA a fost decisă când s-a constat că, în ciuda beneficiilor clare, utilizatorii nu se înghesuiau să o folosească. În 2018, la opt ani de când această funcție fusese lansată, doar 10% dintre utilizatorii Google o foloseau.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
2fa
hackuri
securitate