Versiunile cu numărul 100 de Firefox și Chrome ar putea crea probleme pentru site-urile web

Versiunile cu numărul 100 de Firefox și Chrome ar putea crea probleme pentru site-urile web
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 feb 2022

Trecerea la un indicator compus din trei cifre, în loc de două, în cazul browser-elor web, ar putea crea probleme de funcționare pentru unele site-uri web.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atât Firefox, cât și Chrome, de departe cel mai folosit browser web, se apropie de versiunile cu numărul 100. Această versiune va fi problematică pentru site-urile care nu știu să interpreteze un indicator User-Agent compus din trei cifre.

User-Agent este un element prin care browser-ele se identifică, pentru ca site-urile web să știe pentru ce browser (și ce versiune a acestuia) se face încărcarea. Până acum, acest indicator a fost mereu compus din două cifre.

Google pregătește restricții de confidențialitate similare celor adoptate de Apple, care au dus la scăderea capitalizării Facebook cu 230 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Google pregătește restricții de confidențialitate similare celor adoptate de Apple, care au dus la scăderea capitalizării Facebook cu 230 de miliarde de dolari

Ritmul rapid de lansare al update-urilor impus de Chrome și adoptat, mai apoi, de Firefox și alte browsere, a făcut ca numărul versiunilor să crească rapid și să se poată atinge și versiunea cu numărul 100.

Mozilla, care produce Firefox, a realizat un studiu pe acest subiect și spune că există inclusiv site-uri foarte mari care vor avea probleme din această cauză. Printre acestea se numără HBO Go, Bethesda și Yahoo.

Pe 8 martie, HBO Max va fi lansat în România și, poate, site-ului noului serviciu este mai bine pregătit decât HBO Go (care nu va mai fi necesar după 8 martie) să facă față acestei probleme.

Chrome va lansa versiunea 100 pe 29 martie, în vreme ce versiunea 100 de Firefox va fi disponibilă după 3 mai.

Atât Google, cât și Mozilla, vor îngheța la 99 numărul versiunii în cazul site-urilor care ar putea avea probleme din cauza versiunii din trei cifre.

viewscnt
Afla mai multe despre
firefox
chrome
web