Numărul utilizatorilor care folosesc rețelele sociale a depășit pragul de 3 miliarde

Numărul utilizatorilor care folosesc rețelele sociale a depășit pragul de 3 miliarde
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 aug 2017

Numărul total al utilizatorilor care folosesc cel puțin o rețea sau o aplicație din sfera social media a trecut de 3 miliarde.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Două companii specializate în servicii și tehnologii de social media, We Are Social și Hootsuite, au pus cap la cap datele pe care le posedă fiecare pentru a le verifica și au făcut public un infografic ce arată că peste 3 miliarde de oameni sunt activi în acest moment pe rețelele de socializare.

3,028 este, conform celor două companii, numărul de oameni care accesează cel puțin o rețea socială. Asta înseamnă că aproximativ 40% din cei peste 7,5 miliarde de locuitori ai planei folosesc social media.

Cei mai mulți activează, bineînțeles, pe Facebook, care are 2,046 miliarde de utilizatori. Dintre aceștia, un procent covârșitor, 87%, intră de pe dispozitivele mobile, iar 59% accesează rețeaua zilnic. 44% - 56% este raportul dintre femei și bărbați.

FOTO Cum va arăta iPhone 8 CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta iPhone 8

Facebook este urmat de YouTube, cu 1,5 miliarde de utilizatori, WhatsApp și Messenger, ambele produse Facebook și ambele cu câte 1,2 miliarde de utilizatori lunari.

Înaintea altor servicii cunoscute, precum Instagram sau Twitter, locul cinci este ocupat de WeChat, cea mai populară aplicație de comunicare din China.

Totodată, conform celor de la Ericsson consumul de date mobile continuă să crească rapid. Media la nivel mondial per smartphone este de 2,3 GB pe lună.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
social media
facebook
youtube