O coaliție din industria telecom va crește accesul la smartphone-uri în țările sărace

O coaliție din industria telecom va crește accesul la smartphone-uri în țările sărace
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Asociația Mondială a Operatorilor (GSMA) a anunțat că o coaliție de companii, organizații și instituții financiare va încerca să facă smartphone-urile mai accesibile pentru unele dintre cele mai sărace populații din lume, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Coaliția va fi compusă din operatori și vânzători de telefonie mobilă precum și din instituții globale, precum Grupul Băncii Mondiale, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) și WEF Edison Alliance, a precizat GSMA într-un comunicat de presă.

Ungaria va elimina, în 2025, taxele pe profiturile excepționale impuse anumitor companii CITEȘTE ȘI Ungaria va elimina, în 2025, taxele pe profiturile excepționale impuse anumitor companii

Această coaliție va analiza diferite modalități prin care poate fi redus costul de intrare în economia digitală pentru populații cu venituri reduse, în special în Africa sub-sahariană și sudul Asiei, informează GSMA. „Accesibilitatea telefoanelor este deseori recunoscută ca fiind cea mai importantă barieră în a aduce oamenii online”, susține GSMA.

Potrivit Asociației, telefonul mobil este deseori singura modalitate prin care oamenii din țări cu venituri mici și medii pot accesa Internetul, și 38% din populația lumii trăiește în zone unde nu pot accesa Internetul mobil din cauza unor bariere precum costurile ridicate și lipsa de competențe, scrie Agerpres.

„Coaliția va colabora pentru a îmbunătăți accesul la dispozitive ieftine care permit conectarea la Internet pentru a închide „Decalajul de Utilizare”, care ține pe loc aproximativ trei miliarde de persoane la nivel mondial în a-și maximiza potențialul lor în economia digitală mondială”, a adăugat GSMA.

Asociația Mondială a Operatorilor (GSMA) este o organizație care reprezintă 750 de operatori de telefonie și alte 350 de firme din industrie, precum Deutsche Telekom sau Huawei. Peste 460 de milioane de europeni, sau 85% din populația continentului, erau conectați la internet mobil în 2022, potrivit GSMA.

viewscnt
Afla mai multe despre
telecom
smartphone