O comisie din Senatul SUA îi va cita pe șefii Facebook, Google și Twitter, dacă vor refuza participarea la o audiere programată pe 1 octombrie

O comisie din Senatul SUA îi va cita pe șefii Facebook, Google și Twitter, dacă vor refuza participarea la o audiere programată pe 1 octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2020

Comisia pentru Comerț din Senatul Statelor Unite îi va cita pe șefii Facebook, Google, divizie a grupului Alphabet, și Twitter, dacă vor refuza participarea la o audiere programată pe 1 octombrie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La audiere se va discuta despre imunitatea în fața legii, cunoscută sub numele de Secțiunea 230, de care beneficiază companiile din sectorul tehnologiei în privința rspunderii față de conținutul publicat de utilizatorii platformelor lor, scrie News.ro.

Samsung lansează Galaxy S20 FE CITEȘTE ȘI Samsung lansează Galaxy S20 FE

Președintele Donald Trump a făcut din tragerea la răspundere a companiilor de tehnologie, care în opinia lui împiedică exprimarea liberă a conservatorilor, o temă a administrației sale. În consecință, apelurile pentru reformarea prevederilor referitoare la imunitatea în fața legii s-au intensificat înaintea alegerilor din noiembrie, dar probabilitatea ca Congresul să facă modificări în acest n este scăzută.

Miercuri, Trump s-a întâlnit cu nouă procurori generali republicani ai unor state federale, pentru a discuta despre Secțiunea 230, după ce Departamentul de Justiție a prezentat un proect legislativ de reformare a legii.

”În ultimii ani, un mic grup de platforme tehnologice foarte puternice și-au mărit controlul asupra comerțului și comunicațiilor din America”, a declarat Trump după întâlnire.

”În fiecare an, nenumărați americani sunt blocați, trecuți pe liste negre și adui la tăcere prin aplicarea unor reguli arbitrare și malițioase”, a adăugat președintele.

Orice schimbări substanțiale pentru reformarea legii vor trebui să aștepte până după alegeri.

Directorii generali ai Google și Facebook, alături ce cei ai Apple și Amazon.com au fost audiați recent într-o comisie antitrust din Camera Reprezentanților.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
google
audieri
sua