O companie din Emiratele Arabe Unite a achiziționat aproape 10% din acțiunile Vodafone

O companie din Emiratele Arabe Unite a achiziționat aproape 10% din acțiunile Vodafone
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2022

Compania de telecomunicații e& din Emiratele Arabe Unite intră în acționariatul Vodafone, companie care a pierdut o cincime de capitalizare în ultimii 4 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de telecomunicații e& din Emiratele Arabe Unite a cumpărat un pachet de 9,8% din acțiunile Vodafone, pentru 4,4 miliarde de dolari, la câteva zile după ce a declarat că intenționează să se extindă pe noi piețe și domenii conexe, cum ar fi tehnologia financiară, transmite Reuters, preluată de News.ro.

E&, cunoscută anterior ca Emirates Telecommunications Group, a declarat că a făcut investiția pentru a obține ”expunere semnificativă la un lider mondial în conectivitate și servicii digitale”, adăugând că nu are intenția de a face o ofertă pentru întregul grup Vodafone. Vodafone, la fel ca alți operatori de telefonie mobilă, are dificultăți pe piețele sale mature, unde concurența și reglementările au dus la scăderea prețurilor.

ULTIMA ORĂ România începe curățenia la nivel național: Interzice în administrație soluțiile de securitate cibernetică produse de ruși. Pe întreaga durată a invaziei Ucrainei, până la semnarea unui tratat de pace cu despăgubiri și pedepse CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România începe curățenia la nivel național: Interzice în administrație soluțiile de securitate cibernetică produse de ruși. Pe întreaga durată a invaziei Ucrainei, până la semnarea unui tratat de pace cu despăgubiri și pedepse

Datoria netă a Vodafone a ajuns la 44,3 miliarde de euro, iar directorul general Nick Read este presat să simplifice portofoliul grupului și să îi îmbunătățească randamentele, după o scădere de peste 20% a prețului acțiunilor de când a preluat conducerea în 2018.

Vodafone a spus că așteaptă cu nerăbdare să construiască o relație pe termen lung cu e&. ”Continuăm să facem progrese bune cu planurile noastre strategice pe termen lung și vom oferi o actualizare în anunțul nostru privind rezultatele anului 2022, pe 17 mai”, se spune într-un comunicat.

VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani! CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

E& a spus că susține pe deplin strategia de afaceri actuală a companiei, consiliul de administrație al acesteia și echipa de management existentă. ”Vedem această investiție ca pe o bună oportunitate pentru e& și pentru acționarii săi, deoarece ne va permite să ne îmbunătățim și să dezvoltăm portofoliul nostru internațional, în conformitate cu ambiția noastră strategică”, a declarat CEO-ul Hatem Dowidar.

Firma din Emiratele Arabe Unite și-a împărțit recent afacerile în e& life, concentrată pe servicii pentru consumatori, e& enterprise, care oferă servicii digitale guvernelor și companiilor, precum și divizia de telecomunicații Etisalat, despre care CEO-ul său a spus că este a șaptea ca mărime din lume după capitalizarea bursieră.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
emiratele arabe unite