O eroare a dus la scăderea dramatică a numărului de abonați afișat pentru canalele de YouTube

O eroare a dus la scăderea dramatică a numărului de abonați afișat pentru canalele de YouTube
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 feb 2017

Timp de două zile, posesorii canalelor de YouTube au privit neputincioși cum numărul abonaților scade vertiginos și cu teama că același lucru se va întâmpla și cu veniturile obținute din reclame.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un bug a făcut ca numărul afișat al abonaților canalelor de YouTube să scadă artificial, într-un ritm foarte rapid. Pentru fiecare utilizator care se dezabona, din umărul abonaților mai era scăzut încă cel puțin unul.

Au fost cazuri în care o singură dezabonare a scăzut automat numărul abonaților și cu 100. De asemenea, din această cauză, au existat numeroase canale unde numărul afișat de abonați era negativ.

FOTO Facebook lansează o secțiune dedicată prognozei meteo CITEȘTE ȘI FOTO Facebook lansează o secțiune dedicată prognozei meteo

Rău-voitorii au încercat să profite acest bug și au dat intenționat dezabonare - abonare de un număr mare de ori, pentru a scădea numărul de abonați al anumitor canale.

Panica creatorilor de conținut s-a domolit în momentul în care YouTube a anunțat că investighează problema și că acest bug nu duce la dezabonarea efectivă a utilizatorilor, ci este doar o eroare de afișare.

La această oră, cei de la Google par să fi rezolvat problema. Mărturie a panicii create rămân, însă, zecile sau chiar sutele de comentarii revoltate lăsate de către cei care dețin canale de YouTube.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube