O eroare a Google a afectat conexiunea la internet a mai multor companii din Japonia

O eroare a Google a afectat conexiunea la internet a mai multor companii din Japonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2017

O eroare a Google a afectat conexiunea la internet pentru mai multe companii din Japonia, traficul web destinat unui număr mai mare de furnizori de internet japonezi fiind redirecționat către corporația americană, informează bbc.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Eroarea a afectat, între altele, servicii bancare online, sisteme de plată pentru transport feroviar, dar și site-uri de jocuri, scrie News.ro

Potrivit unui purtător de cuvânt al Google, ”o eroare în configurarea rețelei” a durat doar opt minute, vineri. Însă, reluarea activității pentru unele servicii a durat mai multe ore.

iPhone 8 ar putea fi lansat pe 12 septembrie CITEȘTE ȘI iPhone 8 ar putea fi lansat pe 12 septembrie

Nintendo s-a numărat printre companiile care au raportat o slabă conexiune la internet, potrivit Japan Times, precum și Compania Feroviară din Estul Japoniei (East Japan Railway Company).

Ministerul Afacerilor Interne și al Comunicațiilor din Japonia a demarat o anchetă în privința erorii care a făcut ca Google să deturneze temporar trafic către o companie importantă de telecomunicații, NTT Communications Corp, care susține că are peste 50 de milioane de clienți în Japonia.

Întrucât compania Google nu poate oferi trafic către rețele terțe, acesta s-a pierdut, potrivit explicației expertului în industrie BGPMon.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
conexiune internet